Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Otvorene prijave za Start Conference

Udruženje studenata informatike FONIS, uz podršku Fakulteta organizacionih nauka, Digitalne agende i brojnih sponzora, organizuje konferenciju i takmičenje pod nazivom „Start Conference“ u cilju podizanja svesti novih informacionih tehnologija u Srbiji i kreiranja društveno korisnih aplikacija za Windows 8, najnoviji operativni sistem Microsoft-a, dostupnog širokom broju različitih uređaja.

Prijave za konferencijski kao i takmičarski deo događaja biće otvorene do 1. decembra 2012. godine. Otvaranje projekta je zakazano za rane jutarnje časove 8. decembra, kada će debitovati konferencijski deo. Takmičenje u formi hakatona će biti otvoreno u večernjim časovima i trajaće 24 časa.

Takmičenje će se održati paralelno sa konferencijskim delom gde će učešće uzeti osam ekipa od po tri člana. Takmičari će uz pomoć jezika C#, VB.NET, C++, JavaScript/HTML5 razvijati aplikacije za Windows 8 za šta će na raspolaganju imati 24 sata, a pobednički tim očekuju vredne nagrade od strane organizatora.

U sklopu konferencijskog dela nastupiće Nenad Božidarević koji će podeliti njegova iskustva sa letnje prakse u Facebooku, Ilija Studen tvorac activeCollab alata, kao i mnogi drugi govornici.

Više informacija o događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu projekta gde se svi zainteresovani mogu prijaviti za učešće na takmičenju ili u panel diskusijama na konferenciji.

Ekipa Starta vas očekuje 8. decembra u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka. Prijavite se, ne propustite priliku da se dobro zabavite, upoznate nove kolege i da naučite još ponešto.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u