Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Na rubu Evrope - u centru zabave

Poznati hrvatski komičar Željko Pervan nastupiće premijerno pred beogradskom publikom sa celovečernjom stand up komedijom u četvrtak 20. decembra, od 20h u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Jedno od najprepoznatljivijih lica hrvatske televizije Željko Pervan već neko vreme dar za satiru i humor „preusmerava“ sa malih ekrana na daske koje život znače i to u formi stand up-a. Predstavom „Na rubu Evrope“ puni dvorane širom eks-Ju regiona i veruje da su brojnost i smeh gledalaca najbolja potvrda za vrednost njegovog rada. Bilo da nastupa u Puli, Mostaru ili Celju, Pervanovi satirični osvrti na društvenu stvarnost i humoristično raskrinkavanje politike i društva nailaze na podjednako dobre reakcije publike. Valjda zato i što je karijeru započeo „za života“ bivše Jugoslavije njegova komedija razmatra one „rubne“ teme i iskustva bliska svima onima koju su u toj zemlji nekada živeli.

U susret druženju sa Beograđanima, hrvatski komičar ističe da od svega najviše voli nastupe uživo, jer jedino od publike može da dobije potvrdu da vredi i jedino njoj veruje.

Pervan je karijeru započeo 1984. godine na zagrebačkom Radiju 101 u emisiji „Zločasta djeca“, da bi nastavio na hrvatskoj televizijskoj sceni gde je proveo niz godina radeći na autorskim satiričnim formatima (OTV, HTV, Nova TV...); glumio je u Satiričnom pozorištu Kerempuh, pisao kolumne za Vjesnik, napisao knjigu o marketingu i na čelu je marketinške agencije Jadran. Interesantno je da je autorski projekat ovog komičara „Večernja škola“ - veoma gledana improvizacijska emisija emitovana na OTV-u - bio verovatno inspiracija sličnim formatima u zemljama u okruženju.

Sa nastupa Željka Pervana u Sarajevu (Bosna i Hercegovina)

Sa nastupa na Kaštelu (Pula, Hrvatska)

Datum i vreme: 20. decembar od 20h
Organizatori: Standup.rs i Dom omladine Beograda
Trajanje predstave: 90 min.
Lokacija: velika sala DOB
Cena ulaznice: 1.000 din (u prodaji od 7. decembra)

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u