Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Seminar za izveštavanje o budžetu

Zbog velikog interesovanja povećan je broj učesnika treninga Južnih vesti o izveštavanju o javnim finansijama, namenjenog novinarima i NVO aktivistima sa juga Srbije.

Trening će biti održan u niškom Media centru od 10. do 12. avgusta, a zahvaljujući podršci „Partnership for transparency Fund“ iz Vašingtona, seminar je besplatan. Za učesnike koji dolaze van Niša pokriveni su troškovi prevoza, smeštaja i hrane. Pored toga Južne vesti su obezbedile i posebne mini-stipendije za 10 učesnika programa.

Prijava traje do 8. avgusta u ponoć, a podnosi se popunjavanjem formulara na internet stranici Južnih vesti.

Kroz trodnevne aktivnosti polaznici će biti u prilici da se detaljno upoznaju sa procedurom pripreme, usvajanja i trošenja javnih budžeta, raznim ograničenjima i obavezama državnih organa, ali i svojim pravima.

Predavači će biti Mirjana Barbulović, nekadašnja potpredsednica Skupštine Grada Niša i Mladen Jovanović, treneri sa licencom Instituta za održive zajednice.

Pored toga svakog dana učesnici treninga će biti u prilici da razgovaraju sa nekim do aktuelnih ili nekadašnjih javnih funkcionera, koji su učestvovali u izradi, realizaciji ili nadzoru nad trošenjem budžeta. Pre svih sa bivšim gradonačelnikom Niša i premijerom Srbije Zoranom Živkovićem i aktuelnim šefom Državne revizorske institucije Radoslavom Sretenovićem, predsednicima opština, načelnicima lokalnih Uprava za finansije i budžetskim inspektorima.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila redakcija@juznevesti.com

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u