Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Aksel Ditman: RTV je posebna

Izvor: RTV, 13.09.2017.

0 komentara      Ostavite komentar

"Radio-televizija Vojvodine je posebna u tome što pravi programe na jezicima nacionalnih manjina, što je impresivno za mene. Istorijska raznolikost Vojvodine ogleda se u RTV-u", rekao je ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, tokom današnje posete toj medijskoj kući.

On je, tom prilikom, takođe, ukazao i na važnost RTV-a na putu Srbije ka Evropskoj uniji, jer je zadatak javnih medijskih servisa da budu mesta na kojima se mogu čuti svi delovi društva.

Ambasadora Ditmana su, povodom snimanja jubilarne 50. radijske emisije na nemačkom jeziku „Deutsche Minuten“, primili generalni direktor RTV-a dr Miodrag Koprivica i zamenik generalnog direktora Jožef Klem.

„Radio-televizija Vojvodine otvorena je za saradnju sa celim svetom, a to potvrđuje i činjenica da sada imamo dopisnike i u Briselu, Parizu, Budimpešti, Zagrebu i Podgorici. U stvaranju radijske emisije „Deutsche Minuten“ sarađujemo sa nemačkom zajednicom u našoj zemlji, Gete Institutom, Katedrom za nemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a spremni smo da radijski program na nemačkom prenesemo i na televizijski ekran“, najavio je, tom prilikom, generalni direktor RTV-a dr Miodrag Koprivica.

Pored toga, on je ambasadora upoznao i sa saradnjom pokrajinskog javnog servisa i nemačke medijske kuće „Dojče Vele“ (Deutsche Welle), koja podrazumeva razmenu programa i obučavanje naših radnika. Uslovi za stvaranje programa, dodao je Koprivica, biće mnogo bolji kada, za oko dve godine, bude gotova nova zgrada naše medijske kuće, koja predstavlja zajednički projekat republičke i pokrajinske vlade i RTV-a.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Laslo Mandler Gence, kao i mentor-urednik emisije „Deutsche Minuten“ Hajnalka Buda i novinar-voditelj Iva Simurdić.

Nakon sastanka sa čelnicima pokrajinskog javnog servisa, Aksel Ditman dao je radijski intervju za emisiju „Deutsche Minuten“, koja će biti emitovana na Trećem programu Radio Novog Sada u nedelju, 17. septembra, u 14.15 časova (RNS3, nedelja, 14.15 časova).

Radijska emisija „Deutsche Minuten“ bavi se životom, kulturom i tradicijom nemačke zajednice u Srbiji, sa akcentom na Vojvodinu. Za proteklih, gotovo, godinu dana, u njoj se govorilo o svim nemačkim udruženjima u Vojvodini, kao i o svim značajnim događajima za nemačku zajednicu u našoj zemlji. Na taj način, emisija „Deutsche Minuten“ postala je svojevrsna spona između ovdašnje nemačke zajednice i zemlje matice.

„Veoma smo zadovoljni slušanošću emisije. Nemačka zajednica u Vojvodini broji 4000 članova, a svaku našu emisiju sluša i do 800, a ponekad i 1300 osoba“, izjavila je mentor-urednik emisije „Deutsche Minuten“ Hajnalka Buda.

Emisija „Deutsche Minuten“, u trajanju od pola sata, na Trećem programu Radio Novog Sada je svake nedelje u 14.15 časova (RNS3, nedelja, 14.15 časova).

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.