Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > MC projekti arhiva > Resurs centar - Izbori 2012 > Aktivnosti političkih stranaka
Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Aktivnosti predsedničkih kandidata i stranaka

Stranka
Ličnost
Datum

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ  |   RSS feed stranačkih aktivnosti  
30.03.2016
uvodni test text
28.03.2016
uvodni test text
10.06.2012
DS i SPS smatraju da buduća vlada mora poštovati nekoliko principa, među kojima su ekonomski razvoj, Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i očuvanje teritorijalnog suvereniteta. Predsedništvo LDP konkretizovalo je platformu stranke u nastavku razgovora o ključnim tačkama politike buduće vlade u kojoj se navodi da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, a o kosovskoj nezavisnosti odgovor neće moći da daju stranke niti vlada, već je to pitanje o kome će se izjašnjavati čitavo društvo.
10.06.2012
Nije krhko: Većina u parlamentu i formiranje izvršne vlasti ići će mnogo brže nego da se pregovaralo oko želja i uslova LDP-a ili URS-a.
10.06.2012
Razlog za to ostao nepoznat javnosti, ali može se naći u zauzetosti drugim pitanjima. Iako su najavili razgovore o formiranju vlade za vikend, predstavnici DS i koalicije oko SPS nisu se ni sastajali. Razlog za to ostao nepoznat javnosti, ali može se naći u zauzetosti drugim pitanjima.
09.06.2012
Vest da je Vojvođanska prosvetna inspekcija utvrdila verodostojnost diplome Tomislava Nikolića "predstavlja klasičnu zamenu teza", saopštio LSV.
09.06.2012
Razgovori o formiranju buduće vlade i skupštinske većine trebalo bi da se nastave danas susretom predstavnika koalicije SPS-PUPS-JS sa liderom DS i kandidatom te stranke za mandatara Borisom Tadićem.
09.06.2012
Jedini razgovori za koje znamo sigurno su poziv kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića u ponedeljak u zgradi Predsedništva, rekao potpredsednik SPS.
09.06.2012
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da ta stranka smatra da je pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji doprinela izboru šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića na tako značajno mesto kao što je predsedavajući Generalne skupštine UN.
09.06.2012
Narodni poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić ocenio je danas, povodom izbora ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalnom skupštinom UN, da je stvarni politički značaj te funkcije nesumnjivo mnogo manji od troška i vrednosti svih državnih resursa koje je Vuk Jeremić potrošio vodeći "tu svoju kampanju širom sveta".
08.06.2012
BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta) - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) poručio je u subotu da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od LDP-a ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku prema Kosovu, koja, kako je ocenio, nije pokazala rezultate.
08.06.2012
-Ako se dogovorimo oko nastavka kontitutivne sednice, nije nemoguće da i vladu dobijemo pre kraja juna – rekla je Ðukić Dejanović.
08.06.2012
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić optužio je danas šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da "obmanjuje javnost", a Vladu Srbije da je kosovske Srbe "izručila vlasti Hašima Tačija i pustila ih niz vodu".
08.06.2012
Lider Liberalno demokratske partije poručio je da niko ne treba da pokušava da ga prevaspita i da se od LDP-a ne može očekivati pristanak na sadašnju politiku prema Kosovu, koja, kako je ocenio, nije pokazala rezultate.
08.06.2012
Beograd - Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je da će poslanici te stranke podržati Demokratsku stranku i bez podrške LDP-a.
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo