Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > MC projekti arhiva > Resurs centar - Izbori 2012 > Aktivnosti političkih stranaka
Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Aktivnosti predsedničkih kandidata i stranaka

Stranka
Ličnost
Datum

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ  |   RSS feed stranačkih aktivnosti  
27.05.2012
Lider Socijalističke partije Srbije ivica Dačić izjavio je danas da će neke zemlje Evropske unije nastaviti da dalje evrointegracije Srbije uslovaljavaju ne formalnim priznanjem nezavisnosti Kosova i Metohije, već faktičkim.
27.05.2012
Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u intervjuu za "Glas Rusije", između ostalog, govorio je o odnosima Srbije i Rusije, Kosovu i Metohiji, i ruskoj ideji formiranja takozvanog "spiska Milošević", odnosno činovnika Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju i EU koji su na izvestan način odgovorni za smrt predsednika Miloševića
27.05.2012
Srpska radikalna stranka od juče ima novi sastav užeg rukovodstva stranke, pošto su voljom lidera Vojislava Šešelja četvoro funkcionera ostali bez potpredsedničke funkcije.
27.05.2012
Počeli ljubav ispočetka Lider socijalista Ivica Dačić jedan je od prvih stranačkih prvaka koji je došao u goste v. d. predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, saznaje „Alo!“. Njih dvojica razgovarali su juče u sedištu SNS-a na Novom Beogradu, što je za naš list potvrdio i Vučić.
27.05.2012
Sledeća vlada može da se razlikuje od prethodne samo u dva različita scenarija: u nju može da uđe ili LDP ili SNS
27.05.2012
Nova sednica Predsedništva Demokratske stranke (DS) biće održana danas u stranačkim prostorijama u Beogradu, najavila je juče ta stranka.
27.05.2012
BEOGRAD, 27. maja 2012. (Beta) - Novoizbrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić u ponedeljak će s liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem razgovarati o novoj vladi.
26.05.2012
Aleksandar Vučić, vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke, uputio je danas čestitku gospodinu Dmitriju Anatoljeviču Medvedevu povodom izbora na funkciju predsednika stranke Jedinstvena Rusija, sa kojom Srpska napredna stranka ima sporazum o saradnji.
26.05.2012
Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica izjavio je danas da će Evropska unija (EU) zahtevati od Srbije odustajanje od Kosova zarad dobijanja početka pregovora za članstvo u EU i izrazio uverenje da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kad ga Brisel o tome formalno obavesti, to saopštiti srpskom narodu.
26.05.2012
Lider DS Boris Tadić spreman je da bude premijer ukoliko od SPS dobije podršku za uvođenje reda u Srbiji što podrazumeva i obračun sa tajkunima i jeftiniju a efikasniju vladu, saznaje „Blic“. Na sinoćnjem sastanku Predsedništva DS zamenika predsednika demokrata Dragan Đilas rekao je da želi da bude gradonačelnik.
26.05.2012
Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je pozitivna i dobra odluka Predsedništva Demokratske stranke (DS) o nastavku razgovora sa dosadašnjim koalicionim partnerima.
26.05.2012
Lider DS rekao da nastavlja pregovore sa SPS-PUPS-JS. Ime premijera uskoro poznato.
25.05.2012
BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas da se mora staviti tačka na konfuziju i političke intrige koje prate dogovore o formiranju vlade, jer Srbija što pre mora dobiti novu vladu koja će rešavati goruće probleme.
25.05.2012
Koalicija oko SPS-a hoće parlamentarnu većinu jedino sa DS-om, rekao lider socijalista, istakavši da oko toga nema dileme. Demokratska stranka kao najjača u koaliciji ima pravo na premijera, rekao Dačić.
25.05.2012
Tomislav Nikolić, u prvom intervjuu otkako je izabran za predsednika Srbije, ekskluzivno za RTS govori o formiranju vlade, mandataru, mogućoj kohabitaciji, izlasku iz krize, evropskoj politici, Kosovu i stranačkoj ostavci. Emisija "Reč na reč" večeras u 21 čas na Prvom programu RTS-a.
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo