Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > MC projekti arhiva > Resurs centar - Izbori 2012 > Aktivnosti političkih stranaka
Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Aktivnosti predsedničkih kandidata i stranaka

Stranka
Ličnost
Datum

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ  |   RSS feed stranačkih aktivnosti  
04.06.2012
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeće danas konsultacije sa parlamentarnim strankama o formiranju Vlade Srbije...
03.06.2012
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da razgovori socijalista i Demokratske stranke (DS) nisu propali, ali da u ovom trenutku ne može da se kaže da je sve spremno za izbor nove Vlade.
03.06.2012
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ta stranka spremna da ponudi saradnju SPS-u i pojedinim opozicionim strankama sa kojima već sarađuje na stvaranju buduće Vlade Srbije.
03.06.2012
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić započeće sutra razgovore o formiranju nove Vlade Srbije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, saopšteno je iz Pres službe predsednika Republike.
03.06.2012
U dosadašnjim razgovorima nije se pričalo ni o kakvim kadrovskim funkcijama, već isključivo o budućnosti države, rekao Jovanović.
03.06.2012
Socijaldemokratska unija danas je ocenila da je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić imao "skandalozan nastup" na konferenciji za štampu u Banjaluci, koji, kako smatraju u SDU, predstavlja "nastavak politike SPS iz perioda devedesetih godina".
02.06.2012
Izjava Čedomira Jovanovića, predsednika Liberalno demokratske partije
02.06.2012
Predsednik PUPS Jovan Krkobabić izjavio je da postoji mogućnost da svi razgovori o formiranju vlade propadnu i da se moraju ponoviti parlamentarni izbori. "Ne treba isključiti ni jednu varijantu u Srbiji, jer postoji na stotinu načina da se formira buduća vlast. Takođe, može se desiti da svi razgovori propadnu i da se parlamentarni izbori ponove", kazao je Krkobabić za "Večernjih novosti".
02.06.2012
BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da veruje da će lider DS-a Boris Tadić biti premijer Srbije i da će sastaviti efikasnu i ekonomičnu vladu.
02.06.2012
Subotica - Narodni poslanik Stranke vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da SVM može da bude deo isključivo proevropski orijentisane vladajuće većine u Srbiji.
02.06.2012
Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da još nema parlamentarne većine koja bi formirala novu Vladu Srbije. "Veoma su važna politička pitanja o kojima danas razgovaramo. Pitanje odnosa prema Republici Srpskoj za mene je vaoma bitno pitanje. Ja sigurno neću ući u vladu koja će govoriti da je RS genocidna tvorevina", kazao je Dačić novinarima u Banjaluci posle sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.
02.06.2012
Situacija na severu Kosova je krajnje ozbiljna i svi u ovom trenutku moraju da se ponašaju politički razumno i odgovorno i da se ne zaklanjaju iza rutinskih apela na sve strane. Više nema vremena za kalkulisanje, nemušte izjave ili saopštenja. Onaj ko želi da bude politički lider u Srbiji, pre svih predsednik Srbije, dužan je da makar sada, posle svega i uz veliko zakašnjenje, razume i jasno saopšti istine o kojima smo mi govorili još prošlog leta, kada je koncept barikada i klinča Srba sa međunarodnom zajednicom dugo podržavan iz Beograda.
02.06.2012
BEOGRAD - Član predsedništva Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je da je pre formiranja Vlade neopohodno da se postigne što širi konsenzus svih parlamentarnih stranaka, sindikata i međunarodnih partnera o nizu mera ključnih za stabilizovanje ekonomske i finansijske situacije i podeli odgovornosti.
02.06.2012
Liberalno demokratska partija ocenila je danas da predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ne sme u ime građana RS "da preti Srbiji kvarenjem odnosa" ukoliko sastav nove Vlade Srbije ne bude po njegovoj volji.
02.06.2012
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će u ponedeljak početi razgovore sa parlamentarnim stranakama o formiranju vlade i da će prvo pozvati SNS.
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo