Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > MC projekti arhiva > Resurs centar - Izbori 2012 > Aktivnosti političkih stranaka
Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Aktivnosti predsedničkih kandidata i stranaka

Stranka
Ličnost
Datum

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ  |   RSS feed stranačkih aktivnosti  
02.06.2012
Poslednji je trenutak da se promeni politika deviznog kursa i uvede neka varijanta fiksnog kursa, kaže direktor Nove Srbije Borislav Borović. Jedino tako možemo uvesti makroekonomsku i monetarnu stabilnost, smatra Borović.
02.06.2012
Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je da postoji mogućnost da svi razgovori o formiranju vlade propadnu i da se moraju ponoviti poslanički izbori.
02.06.2012
Nova vlada sigurno neće biti formirana u narednih nekoliko dana, ali procenjujem da će pregovori biti završeni do kraja juna. Bitno je da DS nastavi pregovore oko toga na koji način će biti okupljena parlamentarna većina i ko će je sve činiti, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.
01.06.2012
Predsedavajući Skupštinom Srbije do izbora novog predsednika Zaharije Trnavčević najavio je danas da će konstitutivna sednica parlamenta verovatno biti nastavljena u ponedeljak, 11. juna kada bi trebalo da budu izabrani i predsednik i potpredsednici najvišeg zakonodavnog tela.
01.06.2012
Ako ne pošalju vojsku na Kosovo, Nikolić će biti saučesnik u nasilju nad Srbima, kaže se u saopštenju Srpske radikalne stranke.
01.06.2012
Srpska napredna stranka pozvala je danas međunarodne misije da se uzdrže od primene sile prema nezaštićenim Srbima sa Kosova i Metohije i spreče sve pokušaje privremenih vlasti u Prištini da izazovu nestabilnost i strah među srpskim stanovništvom.
01.06.2012
Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić najavio je danas da će se za nekoliko dana u Beogradu susresti sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šredrom, s kojim će razgovarati o budućnosti regiona.
01.06.2012
Demokratska stranka izražava veliku zabrinutost zbog incidenata na Kosovu i Metohiji i apeluje na sve strane na hitno smirivanje situacije na prostoru KiM.
01.06.2012
Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać kaže da će buduća vlada morati da donese nepopularne mere i da razmišlja o zamrzavanju penzija i plata. Korać pretpostavlja da će u vladi biti koalicija u kojoj će pored DS i SPS, biti i LDP
01.06.2012
Najava predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića da će zbog lošeg izbornog rezultata pojedinci snositi odgovornost, da će biti „konsekvenci i promena“ ne plaši funkcionere ove partije. "Biće vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije. Biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće promena u DS", poručio je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke pre dva dana.
01.06.2012
Liga socijaldmeokrata Vojvodine bojkotovala je juče polaganje zakletve novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića u republičkom parlamentu. Zamenik predsednika LSV i republički poslanik Bojan Kostreš izjavio je za „Dnevnik”.
31.05.2012
Šef poslaničke grupe "Pokrenimo Srbiju" u parlamentu biće lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.
31.05.2012
Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je danas da je neprihvatljiv predlog Fiskalnog saveta da se zbog lošeg stanja u javnim finansijama zamrznu penzije.
31.05.2012
Poslanik koalicije "Izbor za bolji život" Božidar Đelić izjavio je da će nova vlada, ko god da je formira, morati do leta da predloži rebalans budžeta, koji će morati da uvaži predloge Fiskalnog saveta.
31.05.2012
BEOGRAD – Lider LDP-a i pokreta „Preokret” Čedomir Jovanović izjavio je da je taj pokret prirodni partner bloka koji su formirale Demokratska stranka i koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije i dodao da je spreman da razgovara sa liderima tih stranaka Borisom Tadićem i Ivicom Dačićem.
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo