Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > MC projekti arhiva > Resurs centar - Izbori 2012 > Aktivnosti političkih stranaka
Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Aktivnosti predsedničkih kandidata i stranaka

Stranka
Ličnost
Datum

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ  |   RSS feed stranačkih aktivnosti  
31.05.2012
Potpredsednica i kandidat Srpske napredne stranke za premijera Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je i dalje neizvesno da li Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije mogu da obezbede većinu neophodnu za formiranje vlade i negirala da je izaslanik EU Miroslav Lajčak nedavno u Beogradu, u razgovoru kome je i ona prisustvovala, izneo zahteve koji su za Srbiju neprihvatljivi, a tiču se Kosova i Metohije.
31.05.2012
U našem odnosu uvek je postojala doza pristojnosti i respekta, rekao Jovanović i dodao da je "Preokret" prirodni partner bloka koji su formirale DS i SPS.
31.05.2012
Polaganje zakletve Tomislav Nikolić stupio je na dužnost predsednika Srbije polaganjem zakletve pred novim sazivom republičkog parlamenta, čime je počeo petogodišnji mandat
Trajanje snimka na zvaničnom kanalu SNS-a na Jujtjubu 0:38
31.05.2012
Nakon polaganja zakletve Tomislav nikolić se obratio medijima.
Trajanje snimka na zvaničnom kanalu SNS-a na Jujtjubu 03:11
31.05.2012
Tadić je razgovarao sa Slobodanom Kocićem. Kocić je kadar Demokratske stranke, a konstitutina sednica Skupštine opštine Leskovac zakazana je za sutra. DS je na izborima 6. maja u toj opštini osvojila 22 mandata od 75 odbornika koliko ima opštinska skupština.
31.05.2012
Šef poslaničke grupe "Pokrenimo Srbiju" u srpskom parlamentu biće lider SNS Aleksandar Vučić. To je danas potvrdio Vučić, pred početak konstitutivne sednice parlamenta i dodao da se u Skupštinu vraća posle četiri- pet godina. I lider Nove Srbije Velimir Ilić potvrdio je Tanjugu da će ta stranka sa svojih osam poslanika imati poseban poslanički klub čiji će on biti šef.
31.05.2012
Lider Demokratske stranke Boris Tadić je na sednici Glavnog odbora stranke dobio podršku da vodi buduću vladu na principima za koje se zalažu demokrate. Sednica GO DS završena je u sredu uveče posle skoro tri sata rasprave, uglavnom iza zatvorenih vrata, a Tadić je rekao novinarima da je dobio podršku da vodi buduću vladu na principima koje im je predočio. On se nije obraćao novinarima po završetku sednicu i u prolazu je rekao da ne želi da daje izjave, ali je zatim zastao i kratko rekao: "Da li sam dobio podršku? Da, dobio sam"...
31.05.2012
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je jutros da će se o novom predsedniku parlamenta razgovarati tokom sledeće sedmice, a da bi Srbija trebalo do kraja meseca da dobije vladu. Đukić Dejanović je, gostujući na Radio televiziji Srbije, rekla da očekuje da će parlamentarna većina biti poznata početkom juna, da će se dogovori oko konkretnih rešenja znati u prvoj polovini tog meseca, kao i da će krajem juna Srbija dobiti vladu, a pre toga i skupštinsko rukovodstvo...
31.05.2012
Beograd - Ministar rada Rasim Ljajić ocenio je da je neopravdano unapred zaključivati da će kohabitacija između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića biti neuspešna.
31.05.2012
Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski istakla je za Dnevni Akter da njena stranka ne učestvuje u pregovorima o budućoj Vladi Srbije.
30.05.2012
Sociolog i samostalni poslanik u Skupštini Srbije Vesna Pešić ocenila je danas da predsednik Demokratske stranke Boris Tadić, kao gubitnik predsedničkih izbora, ne može da bude novi premijer, naročito ako se ima u vidu kako je vodio zemlju dok je bio predsednik.
30.05.2012
Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prekršajnu prijavu protiv ministra zdravlja zbog trošenja državnih para u stranačke svrhe.
30.05.2012
BEOGRAD – Zaharije Trnavčević, predsednik stranke „Bogata Srbija“, članice koalicije „Preokret“ i predsedavajući današnje konstitutivne sednice Skupštine Srbije, u intervjuu za „Pravdu“ kaže da očekuje da rukovođenje prvom sednicom parlamenta protekne u najboljem redu, a za poslanike novog saziva pripremio je i nekoliko ličnih saveta. Trnavčević takođe očekuje da „Preokret“ uzme učešće u budućoj vladi, a on sam je spreman da prihvati mesto ministra poljoprivrede, ukoliko mu bude ponuđeno, ali...
30.05.2012
BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je u sredu da su borba protiv siromaštva, nezaposlenosti i borba protiv korupcije i kriminala osnovni ciljevi oko kojih bi trebalo da se okupi buduća vlada Srbije.
30.05.2012
Borba protiv siromaštva, nezaposenosti, korupcije i kriminala osnovni su ciljevi oko kojih bi trebalo da se okupi buduća vlada Srbije, rekao je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić.
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo