Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC projekti > MC projekti arhiva > Resurs centar - Izbori 2012 > Aktivnosti političkih stranaka
Resurs centar header

NovostiAktivnosti političkih stranakaKalendarSavetiIstraživanja
AdresarKorisna dokumentaArhiva izboraO Resurs centru

Aktivnosti predsedničkih kandidata i stranaka

Stranka
Ličnost
Datum

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ  |   RSS feed stranačkih aktivnosti  
30.05.2012
Gradski odbor SNS Beograd povodom neistinitih informacija koje dnevne novine „Blic“ svakodnevno plasiraju, želi da obavesti javnost o činjenicama vezanim za formiranje lokalne vlasti u opštini Surčin. Skupštinsku većinu u opštini Surčin formirali su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije i izabrali predsednika skupštine iz redova...
30.05.2012
„Nadam se da ćete se snažno zalagati za nastavak integracije Srbije u Evropsku uniju. Nemačka će biti pouzdan partner Vama i Vašoj zemlji u sprovođenju za to neophodnih reformi“, naglasila je u čestitki kancelarka Angela Merkel.
30.05.2012
Duže od jedne decenije traje pogubna mantra Demokratske stranke "Evropska unija nema alternativu"...
29.05.2012
BEOGRAD – SNS ništa nije promenila kada je u pitanju nastojanje da formira buduću vladu, rekla je Jorgovanka Tabaković, kandidat Srpske napredne stranke za premijera Srbije.
29.05.2012
Beograd - Treći partner u vladi demokrata i socijalista ni posle početka zvaničnih pregovora o budućoj parlamentarnoj većini nije poznat. Sudeći po izjavama čelnika DS i koalicije SPS-PUPS-JS jedino je izvesno da to neće biti Srpska napredna stranka. U medijima se spekuliše da je ulazak LDP u Nemanjinu 11 izvesniji od šansi dosadašnjeg saradnika - URS.
29.05.2012
Čedomir Jovanović misli da su liberali sledeći sagovornik u formiranju nove Vlade, jer ni Boris Tadić ni Tomislav Nikolić ne žele međusobnu koaliciju.
29.05.2012
Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović tvrdi da javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" u pojedinim delovima zemlje, u kojima je DS izgubila na izborima, isključuje struju domaćinstvima, dok potpredsednica demokrata Jelena Trivan to negira i ističe da se radi o "brutalnom napadu na političke neistomišljenike".
29.05.2012
Izabrani predsednk Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je sa šefom delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom razgovarao o aktuelnoj situaciju u Srbiji i njegovoj poseti Briselu 14. juna. Nakon sastanka sa Dežerom Nikolić je novinarima u sedištu Srpske napredne stranke saopstio je da će ga u Briselu primiti predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej i šef diplomatije EU Ketrin Ešton. Kako je dodao, sa Dežerom je razgovarao i o poštovanju ljudskih i manjinskih prava, stanje na jugu Srbije, na Kosovu i Metohiji, pregovоrima na tu temu, kao i o uslovima koje Srbija treba da ispuni kako bi otpočela pregovore o pridruživanju EU.
29.05.2012
"Ocenjen sam kao najbolji ministar, zašto bih menjao nešto što je uspešno?", rekao je lider SPS-a otkrivajući da je zainteresovan da ostane ministar policije.
29.05.2012
Liberalno-demokratska partija Srbije nije još dobila poziv za učešće u razgovorima o novoj vladi, rekao je potpredsednik stranke Ivan Andrić.
29.05.2012
Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke biće održana u sredu, a očekuje se da će na njoj biti reči o izbornim rezultatima i o učešću demokrata u pregovorima o novoj vladi, preneo je beogradski list "Danas".
28.05.2012
Lideri Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije Boris Tadić i Ivica Dačić završili su sastanak na kojem su razgovarali o novoj Vladi Srbije. Njih dvojica odbili su da posle sastanka daju izjave novinarima.
28.05.2012
Stranke koje su bile na vlasti u prethodne četiri godine prave vašar na političkoj sceni Srbije dogovorima o formiranju buduće vlade, ističe DSS, i dodaje da dogovori treba da počnu tek posle polaganja zakletve izabranog predsednika Srbije.
28.05.2012
Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da će razgovor koalicije SPS-PUPS-JS sa demokratama, najavljen za danas u sedištu Demokratske stranke, biti usmeren pre svega na pitanja koja se tiču socijalne politike i ekonomije.
28.05.2012
PODGORICA - Nekadašnji predsednik Vlade Srbije i član Demokratske stranke (DS) Zoran Živković izjavio je da su građani na predsedničkim izborima kaznili bahatost i oholost DS i njenog lidera Borisa Tadića i poručio da, kao član stranke, traži da zbog poraza na opštim izborima Tadić podnese ostavku.
Untitled Document

Projekat "Resurs centar za novinare – praćenje izbora 2012" Medija centar realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo