Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Dinku Gruhonjiću i Ljubomiru Živkovu novinarska nagrada „Dušan Bogavac“ za 2011.

Žiri novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost odlučio je da za 2011. godinu dobitnici budu novinari Dinko Gruhonjić i Ljubomir Živkov.

Novinar Dinko Gruhonjić kao šef dopisništva agencije Beta u Novom Sadu, kao predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine i kao stručni saradnik na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu već godinama svojim predanim žurnalističkim angažmanom doslovno živi novinarstvo. I to novinarstvo koje uvažava visoke standarde slobode medija i novinarskog kodeksa. Takođe, u javnoj komunikaciji Dinko Gruhonjić hrabro promoviše demokratske i antifašističke stavove.

Novinar Ljubomir Živkov svojim kolumnama u magazinu „Vreme“, „Blicu“, kao i britkim komentarima u „Peščaniku“ lucidno i satirično ispisuje hroniku (ne)vremena, ili kako bi on rekao „saborne propasti“, ne posustajući pred sve nasrtljivijom tabloidizacijom i kretenizacijom medija.

Ove godine u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su i novinar Dragoljub Petrović, kolumnista Svetislav Basara i karikaturista Marko Somborac.

Žiri i ove godine želi posebno da istakne hrabro i etično delovanje Verice Barać, predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, Rodoljuba Šabića, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, i Saše Jankovića, Zaštitnika prava građana. Njih troje, već godinama, principijelno se bore za slobodno i prosperitetno društvo i pravnu državu, u skladu sa novinarskim stremljenjima dosadašnjih dobitnika nagrade „Dušan Bogavac“.

Žiri je radio u sastavu Pavel Domonji, Teofil Pančić, Svetozar Raković, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost održaće se u četvrtak, 27. oktobra 2011. u 12 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, ul. Resavska 28.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 24. oktobra 2011.
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u