Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Drugi dan štrajka Maje Pavlović: Niko se iz Vučićevog kabineta nije javio

Izvor: Cenzolovka, 13.08.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

Autor: Zoran Strika

Čekam poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali se niko iz njegovog kabineta, kao ni iz kabineta premijerke, nije oglasio, tako da ne znam kada ću i da li ću biti primljena, kaže za Cenzolovku Maja Pavlović, direktorka Kanala 9, koja drugi dan štrajkuje glađu.

Direktorka novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović počela je drugi dan štrajka glađu u Beogradu, ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Ovo joj je treći štrajk glađu u poslednjih 15 meseci zbog dugih sudskih procesa u vezi sa naknadama koje lokalne televizije moraju da plaćaju.

Prvog dana štrajka nije bilo značajnih pomaka u ispunjenju zahteva Maje Pavlović. Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) mejlom je pozvala direktorku Kanala 9 da odredi datum kada želi da se sastane sa njihovim predstavnicima, uz poruku da u narednih 30 dana neće podnositi tužbe protiv ovog lokalnog medija.

Međutim, onog najbitnijeg – poziva iz kabineta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića – nije bilo.

„Meni je najvažnije da sam dobila podršku kolega iz medija, bili su mnogi mediji, oglasila su se novinarska udruženja i ja sam tu. Čekam poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali se niko iz njegovog kabineta, kao ni iz kabineta premijerke, nije oglasio, tako da ne znam kada ću i da li ću biti primljena. Oglasio se i OFPS. U mejlu su naveli da u narednih 30 dana neće podnositi nikakve tužbe protiv Kanala 9, te da u tom roku odredim datum kada želim da se sastanem sa njima. Datum nisam još odredila, jer najpre čekam sastanak sa predsednikom i nakon toga ću razgovarati sa predstavnicima OFPS-a“, poručuje Maja Pavlović za Cenzolovku.

U popodnevnim časovima Maju Pavlović je posetio i državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović kako bi proverio kako je.

Maja Pavlović je ranije Udruženju novinara Srbije rekla da očekuje da je predsednik Vučić primi na razgovor, jer joj je Mladen Bašić iz kabineta premijerke nagovestio želju predsednika da razgovara s njom.

Podsetimo, Maja Pavlović vodi sudske sporove sa OFPS-om, REM-om, Sokojem, zbog oduzimanja lokalne i dodeljivanja regionalne frekvencije, uvećanja tarifa, koje su porasle nekoliko puta, a za šta tvrdi da je učinjeno nezakonito, zbog čega joj je naredni korak tužba Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Ona je nezadovoljna i načinom na koji se sprovode konkursi za sufinansiranje medijskih projekata, na kojima ovaj medij dobija sve manje novca, a žali se i na diskriminaciju u odnosu na druge novosadske medije kada je u pitanju saradnja sa javnim preduzećima.

Više o razlozima za štrajka, o tome šta očekuje od sastanka sa Vučićem, o sudskim procesima i strahu kolega da progovore o problemima možete da čitate u intervjuu koji je Maja Pavlović dala za Cenzolovku OVDE.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.