Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Dani istraživačkog novinarstva za Južnu, Centralnu i Istočnu Evropu

POZIV ZA AKREDITACIJU ZA NOVINARE- IZVEŠTAČE ZA SKUP:
The II South, Central and East Europe Investigative Journalism Days: Focus on Corruption, 27-29 jun 2011, Save Centar, Beograd.

Pozivamo Vas da pošaljete Vašeg novinara da izveštava sa The II South, Central and East Europe Investigative Journalism Days: Focus on Corruption, koji će se održati u Beogradu od 27. do 29. juna u Sava Centru.

Predsednik Srbije Boris Tadić će pozdraviti učesnike skupa na dan zatvaranja skupa, u sredu, 29. juna 2011, u 14.00 časova.

Učesnici će biti pozdravljeni govorima na dan otvaranja skupa u ponededeljak 27. juna 2011. od 16.00-16.30 časova od strane sledećih gostiju: Klaus Kapper (ADA- Austrijska ambasada u Beogradu), Dragana Nikolić Solomon (Misija OEBS-a u Beogradu) i Oliver Vujović (generalni sekretar SEEMO, Beč). Nakon toga možete prisustvovati prvom panelu, prezentaciji filma i svečanom prijemu povodom otvaranja skupa.

The II South, Central and East Europe Investigative Journalism Days (Drugi dani istraživačkog novinarstva za Južnu, Centralnu i Istočnu Evropu) će se održati u Beogradu od 27. do 29. juna 2011, i očekuje se prisustvo oko 100 vodećih novinara istraživača iz Srbije, susedstva Srbije i celokupne jugoistočne i centralne Evrope, koji se godinama bave istraživanjem korupcije, ratnih zločina, i nelegalnim dešavanjima u društvu. Učesnici skupa su između ostalog novinari iz regije, koji već godinama žive pod policijskom zaštitom, zbog stalnih pretnji po sigurnost i život.

Srbija je domaćin II susreta. Prvi susret je održan u Crnoj Gori 2010. godine. Skup se 2012. godine održava u Moldaviji.

Ukoliko želite da vodite razgovore / intervjue sa učesnicima, molim Vas da nas obavestimo i rado ćemo Vam pomoći da stupite u kontakt sa učesnicima.

Za više informacija, kao i prijavljivanje ukoliko želite da izveštavate sa svečanog otvaranja skupa u ponedeljak 27. juna i govora koji će održati Predsednik Srbije Tadić u sredu 29. juna, molimo Vas da se prijavite i akreditujete (akreditacija je obavezna, poslati nazad formular) kod:

Kristina Stevančević
South East Europe Media Organisation
http://www.seemo.org/
Tel: 063 / 8945-111
E-mail: kristina@seemo.org

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u