Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

DS PREUZIMA KONTROLU

Izvor: Danas, 30.12.2008; Strana: 7

0 komentara      Ostavite komentar

Ostavke u Upravnom odboru Radio-televizije Vojvodine

Novi Sad - Predsednica Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodina glumica Gordana Đurđević-Dimić i članovi Olivera Šešlija i Đorđe Vukmirović podneli su juče neopozive ostavke. Gordana Đurđević-Dimić navela je u obaveštenju da „podnosi ostavku na funkciju predsednika i na članstvo u UO RTV iz ličnih i profesionalnih razloga“. Ostavke troje članova UO RTV, kako saznajemo, juče je usvojio i Savet Republičke radiodifuzne agencije.
UO RTV ima ukupno devet članova koje na osnovu konkursa bira Savet RRA. Prvobitni sastav bio je, najblaže rečeno, „po ukusu DSS-a“, a sada po istom modelu ovo telo preuzima vladajuća DS. Kako kažu izvori Danasa, veliku ulogu u raščišćavanju stanja u Upravnom odboru RTV odigrao je predsednik Saveta RRA vladika jegarski Porfirije.
Prethodno je UO RTV, 18. decembra, tajnim glasanjem razrešio dužnosti direktorku Dinu Kurbatvinski-Vranešević i na mesto v.d. direktora imenovao Blažu Popovića. Protiv te odluke glasala su dva člana UO, a jedan je bio uzdržan. Gordana Đurđević-Dimić je posle te sednice saopštila da je većina članova UO procenila da Dina Kurbatvinski-Vranešević „nije uspela da u dovoljnoj meri obezbedi povećanje gledanosti programa RTV i tako omogući veće ostvarenje dodatnih prihoda Javnog servisa, koji bi dali širi finansijski prostor za unapređenje kvaliteta programa“.
Blažo Popović je proteklih dana smenio dvojicu ključnih ljudi - pomoćnika direktora za program Miladina Jovića i odgovornog urednika Informativnog programa Dragana Lukića.

Autor: R. BALAĆ

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.