Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Gujon osudio pretnje novinarki N1, traži izvinjenje

Izvor: N1, 07.12.2017.

0 komentara      Ostavite komentar

Francuski aktivista Arno Gujon održao je večeras tribinu o humanitarnom radu na Fakultetu političkih nauka. Ta tribina je bila i povod njegovog gostovanja na N1 prošlog petka, posle kojeg su usledile burne reakcije i pretnje novinarki N1 Mariji Antić. Gujon je pre tribine novinarima rekao da sada i on dobija pretnje od kosovskih Albanaca.

„Teško mi je zbog pretnji, uvreda, svega što čujem i dobijam i svakako da osuđujem svaku pretnju koja je upućena novinarki N1, to treba da prestane, a očekujem od N1 da osudi pretnje koje su meni upućene“, kazao je Gujon. Rekao je i da očekuje da „hajka koja je uzrok tih pretnji prestane“.

Upitan zašto misli da televizija N1 vodi hajku protiv njega i zašto tokom gostovanja u studiju nije rekao da pitanja nisu u redu, zašto misli da nije trebalo da mu budu postavljena, kao i zašto je to hajka a ne otvoreni razgovor, Gujon je odgovorio da mu je intervju „cenzurisan“.

„Imao sam priliku da odgovorim na N1 uživo tokom 12 minuta u petak, posle toga moj intervju su cenzirisali, nisu ga objavli na sajtu, i onda su krenuli sa neistinama i hajkom na sajtu i to se i dan danas nastavlja. Zbog te hajke sam fizički ugrožen, i dok se N1 ne bude izvinio zbog toga, ja neću da razgovaram sa N1“, rekao je on.

„Oni imaju ekipe, desetine zaposlenih, i vode hajku protiv mene dok se ja bavim mojim humanitarnim poslom“, kazao je Gujon.

TV N1 sve pretnje osuđuje i očekuje da ih policija istraži, kao i u slučaju naše novinarke, tako i u slučaju Arnoa Gujona.Takođe, nije jasno o kojoj cenzuri Gujon govori jer, podsećamo, intervju s njim smo emitovali uživo prošlog petka, a na sajtu N1 objavljen je dan kasnije u celini i dostupan je svima.

U tom razgovoru smo Gujona pitali i za političke stavove i njegov aktivizam u Francuskoj.

Podsećamo i da je Gujon svojim komentarom na društvenim mrežama i tabloidima, dan posle intervjua, izazvao burne reakcije u kojima je bilo i pretnji i uvreda našoj novinarki. N1 nikada nije vodio hajku ni protiv koga, a sve pretnje svakako osuđujemo.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.