Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić

Utorak, 21/3/2017, 13:00, I sprat

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić

In Memoriam
Preminuo Nebojša Spaić

Nebojša Spaić, novinar, pisac, čovek koji je mislio svojom glavom, preminuo je 18. marta 2017. u 8 časova, u Beogradu, u svojoj 55 godini.

Komemorativni skup posvećen Nebojši Spaiću biće održan u utorak 21. marta u 13 časova u beogradskom Medija centru.

Kremacija će biti istog dana na Novom groblju u Beogradu. Skup ispred kapele počeće u 15 časova.

Nebojša je tokom svoje bogate karijere bio glavni urednik Radio Beograd 202, direktor Media centra u Beogradu, glavni urednik NIN-a, autor i urednik emisije Doba razuma, kolumnista u više nedeljnika, osnivač, direktor i vlasnik agencije Kovačić i Spajić, i autor više knjiga.

Bio je član Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Poslednjih godinu dana, onako kako je samo on umeo, uz osmeh i more optimizma borio se sa rakom, ubedivši sve nas da će, i ovaj put pobediti.

Izveštaj


Oproštaj kolega i prijatelja od Nebojše Spaića

(Beta) Komemorativni skup posvećen novinaru i piscu Nebojši Spaiću (55) održan je danas u beogradskom Medija centru. Od Spaića, koji je preminuo u subotu, oprostili su se, podsećanjima na novinarsku karijeru i zajednička druženja, kolege i prijatelji Voja Žanetić, Zoran Jeličić i Dušan Mašić.

"Dok je bio s nama, učinio je više nego dosta da ga ne zaboravimo, to mu dugujemo", rekao je Žanetić.

Prema njegovim rečima, "naš Spaja" je mnogo toga u životu spajao ali je bio nespojiv sa onima koji su pravili razne lažne kompromise.

"Nije se u životu bojao, a kako je govorio, nije imao potrebu da se uplaši", rekao je Žanetić, istakavaši da "naš Spaja zaslužuje da ga ispratimo podignute glave".

Jeličić je, podsetivši na zajednički rad sa Spajićem, rekao je i da ga je najviše impresionirala njegova moralnost i odgovornost u poslu.

"U svakom poslu je bio takav", rekao je Jeličić, dok je Mašić podsetio na dugogodišnje druženje sa Spajićem i zajedničku ljubav prema radiju.

"Učili smo jedni od drugih, ali je uvek bio korak ispred mene... uvek i svuda je bio večiti borac protiv birokratije", rekao je Mašić. Podsetio je i na zajedničku anegdotu kada se cenjkao sa Spajićem oko kupovine njegovog "juga", iako su obojica, kako je naveo, znali da će morati da ga plati "onoliko koliko je Tamara (Spajićeva supruga) rekla".

Na komemorativnom skupu, u prisustvu članova porodice, prikazani su na video bimu privatne fotografije i video zapis vezan za Spajićev život i rad.

Spaić je bio glavni urednik Radio Beograd 202, direktor Media centra u Beogradu, glavni urednik NIN-a, autor i urednik emisije Doba razuma, kolumnista u više nedeljnika, osnivač, direktor i vlasnik agencije Kovačić i Spaić, i autor više knjiga. Bio je izvršni direktor nedeljnika NIN do februara 2014, prethodno glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN od 2010. do 2013. godine.

Posle početaka u listu Student, novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi na Radio Beogradu 1986. godine. Pisao je tekstove za Indeksovo radio pozorište i Radio na OK kanalu. Bio je suosnivač i novinar prvog privatnog političkog lista u Srbiji, nedeljnika Opozicija.

Od 2001. do 2003. bio je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, a u dva navrata, u drugoj polovini devedesetih i od 2003. do 2005, radio je i kao šef pres centra i izvršni direktor u beogradskom Medija centru.

Bio je i zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Evropa, u izdanju Evropskog pokreta u Srbiji, a tokom 2005. godine suosnivač nedeljnika Reporter.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić
In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić
In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić
In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić
In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić
In Memoriam - Preminuo Nebojša Spaić
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj