Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Kesić: Od kada su nas kupili pritisaka nema, kao Indijanci u rezervatu smo

Izvor: N1, 08.10.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

"Apsolutno, Minja, od kada su ovi kupili Prvu i O2 nikakvih pritisaka nema… Mi smo ostavljeni kao Indijanci u rezervatu. Radite ono što želite iza vaše ograde od 24 minuta". Tako je situaciju u vezi sa svojom emisijom na Televiziji O2 opisao Zoran Kesić gostujući u Novom danu.

Govoreći o pritiscima, on kaže da ih je ranije bilo na mesec dana, kada su se pojavljivali zahtevi da se neka fraza malo ublaži ili da se emisija ne počinje sa Aleksandrom Vučićem.

"Nekada ublažimo, nekada ne. Bilo je da se zainatimo i kažemo da nećemo da pustimo emisiju, ali oni onda da saopšte pravi razlog. I oni puste", objašnjava Kesić s kakvim su se pritiscima sretali autori emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem".

Kada je u pitanju budućnost te emisije na TV O2, on kaže da postoji ugovor do kraja godine, a šta će biti od sledeće godine videće sa televizijom.

Govoreći o političarima, glavnim akterima njegove emisije, Kesić kaže da za emisiju ima i viška materijala, a da političarima odgovara da budu u emisiji jer su tako pred očima javnosti.

"Nismo mi pokazatelj ko je relevantan, ko nije. Činjenica je koga nema u našoj emisiji taj nije bitan. Odavno nismo imali Sašu Radulovića ili Čedu, što govori o njihovoj političkoj težini", ukazuje Kesić.

"Sultan kod kalifa" ili "Vučić trojeručica"

Jedan sandžački medij dolazak turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana najvio je naslovom "Sultan dolazi u posetu Srbiji", a gost Novog dana kaže da je naslov pogrešan i da je trebalo da glasi "Sultan došao u posetu kalifu, tutankamonu ili svecu". On predlaže da se predsednik Srbije proglasi za sveca, posebno pošto dobije orden Srpske pravoslavne crkve, i da se predstavi kao "Vučić trojeručica".

"Jer on dava, ništa za sebe, on samo nama dava", obrazlaže Kesić.

Govoreći o sličnosti dvojice predsednika, Kesić kaže da je ona stilska pošto nose slične sakoe, a tu je i odnos prema novinarima.

"Erdogan je pohapsio mnogo novinara. Otuda možda Vučić u njemu vidi ideal kako bi moglo, bože zdravlja, i ovde na N1 da se zaređa, ima mnogo materijala. Ali, slabo Vučić hapsi novinare", kaže Kesić.

Dodaje da je naslov iz sandžačkog medija ironičan i da ne misli da iko doživljava Erdogana kao sultana.

"Ne vide ni u Istanbulu, Istanbul nije više Erdoganov. Tako će početi i u Beogradu…", kaže gost Novog dana.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.