Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Kristal Voren na 16. Pančevačkom Jazz Festivalu

Prve večeri 16. Pančevačkog Džez Festivala, 11. novembra, sa početkom u 22 časa, nastupa Kristal Voren sa svojim bendom. Reč je o originalnom ženskom vokalu koji džez kritičari porede sa Ninom Simon i Trejsi Čapman. Njen muzički opus varira od balada, preko sket džeza, do gospela i kantri muzike.

Kulturni centar Pančeva i Pančevački Jazz Festival godinama unazad upoznaju publiku sa sjajnim džez umetnicama, a nakon Lin Arijel i Stejsi Kent imamo posebno zadovoljstvo da ugostimo mladu američku džezerku, originalnog muzičkog izraza.

Kristal Voren je rođena u Kanzas Sitiju, u porodici u kojoj je muzika bila sveprisutna pojava. Seća se da je počela da peva kada joj je bilo četiri godine, ali su se strast i želja da se ozbiljno bavi muzikom javili u trinaestoj godini, kada je prvi put čula Bitlse. Kristal je naučila svoje prve akorde slušajući Raber Soul i album “Revolver“, a njena muzička interesovanja ubrzo su se proširila na grandž muziku (Smešing Pampkins i Saundgarden), klasični brit pop i džez (Beti Karter, Nina Simon, Kurt Eling i Mel Torm). Uz ovako raznolike uticaje izgradila je svoj autentični zvuk.

Sa sedamnaest godina Kristal se dokazala na andergraund sceni Kanzas Sitija svojim kompozitorskim umećem, i sprijateljila sa avangardnim umetnicima, slikarima, uličnim pesnicima i muzičarima, koji su je podržavali da nastavi muzičku karijeru. Njeni klupski nastupi hvaljeni su kako od fanova tako i od kritičara, a učestvovala je i na turnejama širom Sjedinjenih Država sa umetnicima kao što su Marta Vejnrajt, Zap Mama, Rodrigo & Gabriela i Erika Badu. Kristal je nastupala i na otvaranju francuske turneje Kezije Džonsa 2008-2009.
Njen debi album “Circles” snimila je u saradnji sa višestruko nagrađivanim producentom Raselom Elevadom, u studiju Electric Lady Studios u Njujorku.

Kompletna biografija Kristal Voren i program 16. Pančevačkog Jazz Festivala