Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Marko Jankovic, posle suspenzije iz televizije Studio B: "POCELE SU HAJKE NA NOVINARE"

Izvor: Danas

0 komentara      Ostavite komentar
"Povodom donosenja odluke v.d. direktora Studija B Radmile Hrustanovic o mom udaljavanju sa posla i pokretanju disciplinskog postupka protiv mene, duzan sam da obavestim javnost da se ne osecam krivim i da je Radmila Hrustanovic od samog pocetka svog direktorovanja sprovodila hajku protiv mene. Pokusavao sam da razgovaram sa njom ali ona nikada nije zelela da me primi. Ova suspenzija je veliki korak u gusenju slobode medija", kaze za Danas Marko Jankovic, suspendovani voditelj Televizije Studio B. Suspenzija je usledila posle emisije u petak 12. januara u kojoj su gostovali novinar Milovan Brkic i slikar Bogoljub Arsenijevic - Maki, tokom koje je u vise navrata u negativnom kontekstu pomenut jedan od prvaka DOS Zoran Djindjic.

"Zvanicno obrazlozenje za pokretanje disciplinskog postupka protiv mene po kojem sam povredio radnu obavezu jer radim na Radio-Indeksu je bizarno. Tacno je da gostujem na tom radiju, ali kao novinar i javna licnost ja to mogu da prihvatim. S druge strane, meni je odlukom Zvonka Pantica, urednika radija Studio B, zabranjeno tamo da se pojavim i zbog toga sam bio prinudjen da prihvatim gostovanje u emisiji na Indeksu", objasnjava Jankovic i napominje da ni drugi razlog za pokretanje postupka, navodno neprijavljivanje gostiju glavnom i odgovornom uredniku, nije ubedljiv.

"U petak uvece glavni urednik Jugoslav Pantelic bio je u Parizu. S obzirom da sam ja pomocnik glavnog i odgovornog urednika, stvar je jasna. Pitam se da li bi Jugoslav Pantelic, i da sam mu prijavio goste, sprecio njihovo pojavljivanje", kaze popularni voditelj koji je na Studiju B zaposlen vec trideset godina. Jankovic, koji naglasava da je jedan od osnivaca Demokratske stranke, upozorava da su u "novinarstvu pocele velike hajke" i porucuje novim vlastima da "ne pokusavaju da uguse javnu rec".

"Petog oktobra sam prvi usao u Studio B, borio se da ga ocuvamo u onoj tranziciji, a onda su dosli i oterali me politicki komesari DOS, jedne, nazalost, vrlo problematicne organizacije koja se ponasa veoma bahato. Bojim se da ova opcija ukoliko ne odustane od ovakvog nacina progona novinara nece doneti nista dobro narodu", smatra Marko Jankovic.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.