Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Beogradu

Utorak, 18/7/2017, 15:00, II sprat, Velika sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Beogradu

Delegacija Odbora za budžetsku kontrolu Evropskog parlamenta će posetiti Beograd 17. i 18. jula 2017. kako bi videla koliko efikasno se u Srbiji troše finansijska sredstva Evropske unije, ocenila efikasnost i delotvornost uspostavljenih struktura za planiranje i realizaciju pretpristupnih fondova i ocenila planove Srbije za održavanje administrativnih kapaciteta u ovoj oblasti.

Prvog dana posete delegacija poslanika Evropskog parlamenta će se sastati sa predstavnicima Državne revizorske institucije, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, Ministarstva za evropske integracije i Delegacije EU u Srbiji. Na sastancima će se razgovarati o brojnim projektima koji se realizuju sredstvima iz pretpristupnih fondova EU (IPA), naročito onim u oblastima upravljanja pretpristupnom pomoći i podizanja kapaciteta, kao i o projektima koji podržavaju razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Drugog dana posete delegacija će posetiti nekoliko projekata koje finansira EU u Beogradu i Obrenovcu, nakon čega će uslediti konferencija za štampu na kojoj će se rezimirati zaključci delegacije.

Nakon posete Srbiji, delegacija EP će otići u Hrvatsku i posetiti različite projekte koji se finansiraju iz IPA i strukturnih fondova, i upoznati se sa planovima Hrvatske da poveća administrativne kapacitete.


Pozivamo medije da prisustvuju konferenciji za štampu koja će se održati 18. jula u 15.00 u Medija centru u Beogradu, Terazije 3.

Kontakt osoba za medije: Marina Rakić, EU Info centar, mob: +381 62 208 700

Izveštaj


EP zadovoljan realizacijom predpristupnih fondova u Srbiji

Radio Slobodna Evropa

Članovi Odbora Evropskog parlamenta za budžetsku kontrolu nakon posete Srbije Srbiju 17. i 18. jula, saopštili su na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu da su zadovoljni načinom na koji Srbija realizuje pretpristupnu pomoć Evropske unije

Šef delegacije Evropskog parlamenta Derek Von (Vaughan) rekao je da je u Srbiji učinjen veliki napredak kad su u pitanju efikasnost i delotvornost uspostavljenih struktura za planiranje i realizaciju pretpristupnih fondova i pozitivno ocenio planove Srbije za održavanje administrativnih kapaciteta u ovoj oblasti.

Govoreći o konkretnim projektima koji se realizuju sredstvima iz pretpistupnih fondova Evropske unije, posebno je istakao projekte obnove i izgradnje kuća, farmi i biznisa nakon poplava u Obrenovcu pre tri godine.

„Mislim da je naš generalni stav da je u Srbiji ostvaren napredak u smislu implementacije pretpristupnih fondova Evropske unije (IPA ). Primera radi, 86 odsto sredstava pretpristupne pomoći Evropske unije za Srbiju odobrenih 2013. godine, već je iskorišćeno ili se koristi na konkretne projekte.. Naravno, uvek se može više i bolje, ali nakon samo nekoliko dana provedenih ovde, mi zaista verujemo da je evidentan napredak, tako da smo zadovoljni načinom na koji su pretpristupna sredstva trošena u Srbiji i verujemo da će njihova implementacija u budućnosti biti još efikasnija“, ocenio je Derek Von.

Prvog dana posete delegacija poslanika Evropskog parlamenta sastala se sa članovima Državne revizorske institucije, ministarstva finansija, privrede i evropskih integracija i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Tokom tih susreta razgovaralo se o mnogim projektima koji se realizuju sredstvima iz pretpristupnih fondova Evropske unije, posebno u oblastima upravljanja pretpristupnom pomoći i podizanja kapaciteta, kao i o projektima koji podržavaju razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Nakon posete Srbiji, delegacija Evropskog parlamenta posetiće Hrvatsku i posetiti različite projekte koji se finansiraju iz IPA i strukturnih fondova, i upoznati se sa planovima Hrvatske da poveća administrativne kapacitete u toj oblasti.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Martina Dlabajova
Szaboles Fazakas i Derek Vaughan
Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Beogradu
Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Beogradu
Ryszard Czarnecki
Arndt Kohn
Patricija Šulin
Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Beogradu
Delegacija Evropskog parlamenta u poseti Beogradu
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj