Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Komemoracija Ivanu Ivačiću

Petak, 12/10/2018, 12:00, I sprat

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Komemoracija Ivanu Ivačiću

Komemoracija novinaru Ivanu Ivačiću biće održana u petak u 12.00 sati u Medija centru.

Novinar Ivan Ivačić preminuo je u Beogradu u 64. godini posle duge bolesti. Ceo radni vek proveo je na različitim novinarski poslovima, a agencija Beta, u kojoj je radio od 1997. godine, pamtiće ga kao jednog od pokretača i dugogodišnjeg urednika njenog audio, a zatim video servisa.

Rodjen je u Beogradu 1954. godine, gde je završio Prirodno-matematečki fakultet. Na početku karijere, krajem sedamdesetih, radio je kao honorarni saradnik na nekoliko programa Radio Beograda, uglavnom u kulturi. Od 1988. godine je radio u agenciji Tanjug. Početkom devedesetih je napustio Tanjug i prešao u Frankfurtske vesti gde je radio u spoljnopolitičkoj rubrici.

Bio je odan osnovnim principima novinarske profesije i uveren da je sloboda javne reči neprikosnovena, što ga je opredeljivalo i pri izboru i medija s kojima će prekidati saradnju, i medija u kojima će tražiti novi posao. Na novinarskim i uredničkim poslovima u Beti dosledno se držao takvog pristupa. Kolege će ga pamtiti kao dragog i duhovitog čoveka sa kojim je bilo zadovoljstvo i raditi, i družiti se.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Ispraćaj za kremaciju je u subotu, 13. oktobra, u 12.30 na Novom groblju.

Izveštaj

“Bio je luka prijateljstva i podrške” – prijatelji i kolege se oprostili od novinara Ivana Ivačića

Autor: Vojislav Milovančević, Medija centar

“Ivan je bio urednik koji je svoju smenu provodio na događajima i za koga novinarstvo nije bilo tehničko poznavanje posla, već sposobnost da se prepozna priča u svakom čoveku, događaju i pojavi”, rečeno je danas na komemorativnom skupu povodom smrti dugogodišnjeg urednika Novinske agencije Beta Ivana Ivačića.

Dragan Janjić, glavni i odgovorni urednik Bete, kazao je da je Ivačić bio izuzetno zaslužan za podizanje audio i video servisa te agencije i da je, tokom dvadesetogodišnjeg rada, neprocenjivo doprineo njenom razvoju.
“Ivan je bio čovek koji se držao profesionalnih kriterijuma i od njih nikada nije odstupao. Na tome je insistirao i kad je birao u kojim firmama će prestati, odnosno početi da radi. S tog stanovišta nam je bilo zadovoljsto što je toliko vremena proveo sa nama”, kazao je Janjić, dodajući da će Ivačić ostati zapamćen kao čovek koji bi i u najtežim trenucima pronalazio način da svoje kolege nasmeje i oraspoloži.

Ivačićeva saradnica Amela Bičić, rekla je da je on za sve svoje kolege predstavljao luku prijateljstva i podrške i da je znao da izvuče maksimum i prepozna talenat u svakom čoveku.
“‘Od svega može da se napravi priča, ako znaš gde da gledaš, i na koji način’, tako je on govorio.
Mnoge uspešne novinare je Ivan oblikovao i naučio poslu”, kazala je Bečić, naglašavajući da se Ivačić posebno radovao uspesima mlađih kolega.
“Uvek je govorio da mu je najveća čast da učenik postane bolji od učitelja. Uživao je i radovao se svakom našem uspehu. Njegova podrška je bila neprocenjiva i bez nje mnogi od nas ne bi bili gde su sada”, istakla je Bečić.

Ivanov Sin, Petar Ivačić kazao je da je njegov otac živeo duplo duže od svojih godina, opisujući kako je izgledao njegov odlazak na posao.
“Mom ocu je trebalo 10 minuta hoda do posla. Za njega to nikada nije bio običan put. Njegovo vreme je trajalo duplo duže, jer je primećivao i beležio sitnice oko sebe. Merio je vreme, brojao korake, drveće i zapisivao automobilske tablice. Znajte da je on imao dug život i da ga je živeo punim plućima”, kazao je Petar Ivačić.

Ispraćaj za kremaciju Ivana Ivačića biće održan sutra u 12.30 na Novom groblju u Beogradu.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Komemoracija Ivanu Ivačiću
Komemoracija Ivanu Ivačiću
Dragan Janjić
Dragan Janjić
Amela Bičić
Amela Bičić
Komemoracija Ivanu Ivačiću
Petar Ivačić
Petar Ivačić
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj