Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Protest Strukovnog udruženja taksi preduzetnika SITAB

Danas, 20/5/2019 (u toku), 12:00, II sprat, Mala sala

izveštaji:

Pročitajte tekst
Strukovno udruženje taksi preduzetnika SITAB ima potrebu da se ovim putem obrati javnosti- prvenstveno građanima Beograda i dragim gostima u prestonici Srbije. Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je počeo da se primenjuje u novembru mesecu 2018. godine, sa poslednjim izmenama i dopunama usvojenim početkom maja ove godine, u čijoj smo izradi imali priliku da i mi učestvujemo, izričito je zabranjeno pružanje usluga prevoza putnika u drumskom saobraćaju, od strane lica koja nisu kvalifikovana da pruže tu vrstu usluga, odnosno koja za to nemaju odgovarajuću dozvolu jedinice lokalne samouprave- Grada Beograda.

Svakim danom ovog pravnog vakuma, protivzakonit prevoz putnika u drumskom saobraćaju u Gradu Beogradu koji organizuje Car go „udruženje građana“ sve više se širi, zbog čega regularni taksi prevoznici trpe nesagledivu materijalnu i nematerijalnu štetu.
Uprkos našim apelima, bilo kakva akcija Organa Grada Beograda sa ciljem efikasnog sprovođenja Zakona je izostala. Car go i dalje nesmetano i nekažnjeno pruža i naplaćuje usluge prevoza putnika, a da za to nema pravo! Nazvanično, Kar go ima preko 1.700 vozila, što vlasnicima donosi dnevnu zaradu od 10-15.000 EUR. Ukupno oduzeto 5 vozila za šest meseci od stupanja na snagu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju!

Žalosno je što je ovim povodom izostala i bilo kakva reakcija gradskih službi, kojima smo se obraćali ukazivajući na veliki problem koji imamo u našem gradu, kao i na nesagledive posledice koje ćemo svi zbog toga snositi.

Nama ne preostaje ništa drugo, nego da u dana 27.05.2019. godine, organizujemo protest samo sa jednim zahtevom- da se u Gradu Beogradu striktno i efikasno sprovodi Zakon, koji će sa ulica ukloniti Car go „udruženja građana“ koji usluge prevoza putnika vrši na divlje! Takođe, naš pravni tim priprema tužbe radi naknade štete protiv Grada Beograda, a koju će na kraju platiti svi građani Beograda.
Napominjemo da su i korisnici usluga Car go potencijalno izloženi krivičnoj odgovornosti, jer korišćenjem nelegalnih usluga, oni postaju saučesnici u njihovim nezakonitim radnjama.

Konferencija za novinare Strukovnog udruženja taksi preduzetnika SITAB

Izveštaj

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj