Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Miletić: Vlast pokušava da nasilno ugasi TV Naša

Izvor: Danas, 10.09.2019.

0 komentara      Ostavite komentar
Autor:A. Popović

Sudski izvršitelji i policija, u pratnji direktora „Filmskih novosti“ Vladimira Tomčića, ušli su danas u prostorije televizije Naša zbog naplate navodnog duga koji televizija ima prema Tomčiću.

Ovo je drugi pokušaj ove godine da se izvršitelji na ovakav način obračunavaju sa TV Naša, iako iz ove televizije tvrde da oni sa spornim dugovanjima nemaju ništa.

Program televizije Naša tokom današnjeg dana nije bio prekidan ali su izvršitelji veći deo radnog vremena popisivali vrednost zatečene imovine u prostorijama televizije. Kasnije su se u zgradi TV Naša u znak podrške pojavili i predstavnici opozicije – Marko Bastać, Nikola Jovanović, Jugoslav Kiprijanović…

Direktorka programa TV Naša Snežana Miletić objasnila je za Danas da već drugi put policija dolazi na tu televiziju predvođena Vladimirom Tomčićem, inače članom vladajuće Srpske napredne stranke, zbog dugovanja koja ova televizija nije napravila.

– On potražuje opremu Balkan televizije od koje smo mi nasledili frekvenciju, ali mi smo različita pravna lica, nemamo ništa sa Balkan televizijom. Prostorije u kojima se nalazi naša firma iznajmljujemo i sve što se ovde nalazi pripada vlasniku prostora, to nije naša imovina a oni pokušavaju da je zaplene bez ikakvog osnova, istakla je Miletić u telefonskom razgovoru, primetno potresena zbog prisustva policije i izvršitelja.

Miletić je naglasila i da ovu situaciju doživljava isključivo kao pokušaj pritiska od strane vlasti zbog nepristrasne uređivačke politike te televizije, s obzirom da stvarnih dugovanja nemaju.

– Ovo je pritisak na našu televiziju zato što objektivno izveštavamo. Ovo je napad vlasti na slobodu medija, žele da nas zatvore i smeta im što smo uvek bili otvoreni za različita mišljenja, pozivali smo sagovornike i iz vlasti i opozicije. Vlast sada pokušava da nas nasilno ugasi, naglasila je Miletić. Ona dodaje i da je to još očiglednije time što je član vladajuće stranke uključen u ovaj slučaj.

– Tomčić je došao bahato, nasilno, kao da je on vlast, popisuje sve što se nalazi ovde iako nema nikakvog osnova za to, zaključila je direktorka programa TV Naša.

I predstavnici opozicije stali su u odbranu televizije Naša i pojavili se na licu mesta.

Pokret Dveri izdao je saopštenje u kome se zaključuje da slučaj TV Naša pokazuje “ kako ova vlast zamišlja slobodu medija“.

– Kada na nekoj televiziji gostuju i predstavnici opozicije i čuje se i drugačije mišljenje onda im šalju izvršitelje i policiju na vrata. Ovim putem želimo da pružimo podršku ovoj televiziji i da istaknemo da su upravo ovakve scene razlog našeg stalnog insistiranja na značaju nezavisnih i slobodnih medija, smatra potpredsednik Dveri, Jugoslav Kiprijanović.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.