Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Početna > MC press centar > Izbori > Predsednički izbori 2004. > MILOVAN DRECUN
MILOVAN DRECUN je rodjen 4. oktobra 1957. godine u Vranju, u oficirskoj porodici. Osnovnu školu je završio u Surdulici, gimnaziju u Vladičinom Hanu, a Fakultet političkih nauka, medjunarodni smer, u Beogradu 1981. godine.

Počeo je da radi kao spoljno-politički urednik u listu "Narodna armija", glasilu tadašnje JNA, koji je nakon raspada SFR Jugoslavije 1992. preimenovan u "Vojska". U Radio-televiziju Srbije (RTS) prešao je 1993. i, kao vojno-politički komentator, uglavnom pratio zbivanja na Kosovu. U vreme bombardovanja NATO-a 1999. bio je izveštač RTS sa Kosova.

Kosovo je napustio zajedno sa jedinicama Vojske Jugoslavije nakon potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu, 12. juna 1999. godine. Posle NATO bombardovanja bio je medju prvih osam odlikovanih Oredenom za hrabrost. Početkom 2000. a nakon javnih izjava i osnivanja partije "Preporod Srbije" čiji je predsednik, dobio je plaćeno odsustvo u RTS do 1. novembra te godine, a potom je napustio tu TV kuću.

Bio je član Socijalističke partije Srbije (SPS), u koju se učlanio 1996. Drecun se služi engleskim jezikom, oženjen je i ima dvoje dece, ćerku i sina.