Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Ministarstva potrošila milione za medijske usluge

2. novembar 2011.

Portal Skockajte budžet otkriva da su u 2010. godini ministarstva u vladi Republike Srbije potrošila preko 50 miliona dinara na različite medijske usluge po budžetskim stavkama “usluge po ugovoru“ i „specijalizovane usluge“.

Osim javnog konkursa za podršku javnom informisanju i novca koji lokalne samouprave daju kako bi podržale rad medija koje su osnovale, kao i različitim oblicima državnog oglašavanja koje poznaje Zakon o oglašavanju, domaći mediji prihodovali su i na osnovu tzv. specijalizovanih usluga informisanja i usluga po ugovoru, pokazuju podaci ministarstava u koje je naš portal imao uvid. Ove dve budžetske linije smatraju se najtajnijim stavkama u budžetu, jer iz njihovog opisa nije najjasnije na koje se tačno usluge odnose, a trošenje se vrši bez postupka javnih nabavki.

Više detalja možete pogledati na našem sajtu, gde smo tablerano prikazali medijske kuće, vrstu usluge i vrednost usluge pribavljene u 2010. godini na osnovu specijalizovanih usluga i usluga po ugovoru svakog pojedinačnog ministarstva.

BIRN Srbija je sproveo istraživanje o načinu potrošnje budžetskog novca svih ministarstava u 2010. godini na linijama „specijalizovane usluge“ i „usluge po ugovoru“. Celokupno istraživanje, bazirano na podacima prikupljenim na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, uskoro će biti prezentovano na portalu www.skockajtebudzet.rs.

U Beogradu,
Skockajte budžet