Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Ministarstvo kulture raspisalo devet konkursa za javno informisanje

Izvor: UNS, 15.04.2019.

0 komentara      Ostavite komentar
Autor: J. Pešić


Ministarstvo kulture i informisanja (MKI) danas je raspisalo devet konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja u 2019. godini, iako nije usvojen novi Pravilnik za sufinansiranje projekata, što je bio razlog za odlaganje konkursa.

Ministarstvo je od 2015. godine raspisivalo konkurse za medije u februaru ili početkom marta tekuće godine, a rok za slanje projekata bio je duži od mesec dana. Rok za slanja projekata na ovogodišnjem konkursu MKI je 25 dana.

MKI je za devet konkursa opredelio 274 miliona, što je 12 miliona dinara više nego prošle godine.

Inače, MKI raspisao je konkurse, nakon što su oko 90 lokalnih samouprava, uključujući i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama raspisali konkurse.

Za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za internet medije u 2019. godini opredeljeno je 30 miliona, za projekte proizvodnje medijskih sadržaja koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohijadevet miliona, a za sadržaje na jezicima nacionalnih manjina 40 miliona dinara.

Za projekate proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom opredeljeno je 13 miliona, za organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda 22 miliona, a za projekate proizvodnje medijskih sadržaja za radio 30 milona dinara.

Na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona opredeljeno je 21 milion, za projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija 34 miliona, a projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije 75 miliona dinara.

Podsetimo, državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović decembra 2018. godine rekao je UNS-u da će se medijski konkursi raspisati nakon usvajanja novog Pravilnik kada on prođe Sekretarijat za zakonodavstvo, a da se očekuje da će to biti do kraja te godine.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.