Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Ministarstvo kulture Srbije traži da mediji striktno poštuju novinarski Kodeks i norme

Izvor: Beta, 03.10.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je danas pozvalo medije na striktno poštovanje Kodeksa novinara Srbije i opšteprihvaćenih moralnih normi i na uzdržavanje od "direktnih i indirektnih uvreda na bilo čiji račun". "U vezi sa sve češćom pojačanom neprimerenom retorikom u sredstvima javnog informisanja, Ministarstvo kulture i informisanja smatra neprihvatljivim stavljanje bilo koje ličnosti s javne scene u pejorativan, netačan i inkriminišući kontekst", piše u saopštenju.

Prethodno je uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu izrazila "gnušanje" zbog vređanja prodekana i profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija i rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović na televiziji Hepi.

Kako su naveli, glavni urednik te televizije sa nacionalnom frekvencijom, Milomir Marić omalovažavao je profesora Sinanija, "otvoreno izazivajući nacionalnu mržnju".

"Marić je, u svom obraćanju milionskom auditorijumu, istovremeno nahuškao i obmanuo javnost navodeći pogrdne i pogrešne nazive predmeta za koje je tvrdio da predaje naš prodekan. Otvoreno mu je osporavao pravo da, sa 'sumnjivim prezimenom' učestvuje u rešavanju problema na Univerzitetu u Beogradu i bude, kako je rekao, moralni sudija jer bi na ?osovu 'Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušali streljali'", navedeno je u saopštenju.

Uprava je navela da je tokom te emisije, Marić je vredjao i članove porodice rektorke Popović, uz tvrdnju da je u njenoj porodici promena strane normalna i da joj je stric "bio staljinista i glavoseča iz Novog Sada".

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.