Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Nasilnici iz navijačkog i naprednjačkog miljea

Izvor: Danas, 16.06.2017; Strana: 4

0 komentara      Ostavite komentar
Danas identifikovao još dva napadača na novinare i građane tokom mitinga SNS

Kako je Danas već objavio, svi nasilnici sa fotografija koje smo objavili su u direktnoj vezi sa SNS, a njima je omogućeno da neometano vrše nasilje pred policajcima koji su to sve vreme samo posmatrali.

Beograd - Nasilnik, koji je na mitingu Srpske napredne stranke, 31. maja, napao novinarku Danasa, Lidiju Valtner, onemogućavajući je da snimi nasilje nad fotoreporterom koji povremeno radi za Tanjug i jednog građanina, učesnika protesta Protiv diktature, jeste Slobodan S. koji radi u obezbeđenju Srpske napredne stranke.
To je Danas saznao od građana, koji su se odazvali pozivu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd da se jave našoj redakciji, ukoliko prepoznaju nasilnike sa fotografija koje smo objavljivali u nekoliko prethodnih brojeva, a na kojima se vide njihovi napadi na novinare i građane. Slobodan S. (na slici u crnoj majici, proćelav sa dužom kosom) je sa leđa uhvatio Lidiju Valtner za ramena, podigao je sa zemlje i vukao od platoa Skupštine Srbije do Pionirskog parka. U prethodnim brojevima već smo objavili fotografije ovog nasilnika u neposrednoj blizini Aleksandra Vučića.
Nasilnik sa bradom i naočarima za sunce, u svetlim pantalonama, koji je na mitingu SNS takozvanom „kragnom“ davio fotoreportera, što se na fotografijama nedvosmisleno vidi, jeste Aleksa P. zvani Paun, i kako se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, pripadnik je navijačke grupe Partizana - Grobari Sremčica.
Dan nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uputilo zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za identifikacijom napadača na novinare i građane tokom mitinga naprednjaka, povodom inauguracije Aleksandra Vučića, MUP je saopštio da je identifikovalo sve osobe koje se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine“, kao i da će u najkraćem roku izveštaj biti dostavljen Tužilaštvu. Kako je Danas već objavio, svi nasilnici sa fotografija koje smo objavili su u direktnoj vezi sa SNS, a njima je omogućeno da neometano vrše nasilje pred policajcima koji su to sve vreme samo posmatrali.

Ministar Vukosavljević: Snimci olakšavaju posao

Pozivamo nadležne da utvrde sve relevantne činjenice, sad im je posao unekoliko olakšan kad postoje snimci, rekao je juče ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, povodom prijava o nedavnim napadima na novinare kod Skupštine Srbije, prenosi FoNet. Snažno osuđujemo svaku vrstu nasilja nad predstavnicima medija bez obzira na povod i motiv, pod uslovom da se predstavnici medija ponašaju u skladu sa propisima, dobrim običajima i standardnom praksom, rekao je Vukosavljević, na predstavljanju promena Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma. Vukosavljević je rekao da ovo ministarstvo ohrabruje sve nadležne organe za utvrđivanje eventualnih inkriminacija, prekršajnih, krivičnih i drugih.

Rašković Ivić: Đukanoviću ukinuti imunitet

Poslaniku SNS Vladimiru Ðukanoviću trebalo bi ukinuti poslanički imunitet zbog tvita da bi nagradio batinaše. Takva izjava poslanika je sramota i uvod u čist fašizam. Takve reči ruše demokratiju u Srbiji i zato bi Predsedništvo SNS i predsednik te partije trebalo da osude Ðukanovićevu izjavu, navela je opoziciona poslanica Sanda Rašković Ivić. Dodala je da od lidera SNS očekuje i da osudi ponašanje „svojih pretorijanaca i ljudi u crnom“, a od MUP-a da reaguje i kazni počinioce koji su maltretirali novinare i građane. Rašković Ivić navela je i da time zapravo predsedniku nemačkog Bundestaga Norbertu Lamertu, koji se obraća u Skupštini Srbije, skreće pažnju da bi „kao Nemac morao da ima specijalan senzibilitet za metode koje koristi predsednik države i njegova SNS“.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.