Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Novinarska udruženja u regionu osudila pretnje smrću predsedniku Udruženja novinara Makedonije

Izvor: NDNV, 13.03.2018.

0 komentara      Ostavite komentar

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara osudila je danas pretnje smrću predsedniku Udruženja novinara Makedonije Naseru Selmaniju.

Selmani je na svom Fejsbuk profilu napisao status u kojem je optužio vlasti da nisu u stanju da zaštite policijsku službenicu koju je navodno napao Bekir Asani, koji je povezan sa političkom partijom Demokratska unija za integraciju (DUI), dok je obavljala svoju dužnost.

Nakon što je Selmani napisao status, brat Bekira Asanija, Bejtula Asani, poslao mu je pretnje smrću porukom na Fejsbuku, navodi se u saopštenju.

U poruci se navode pretnje njemu, njegovoj ženi, deci i roditeljima.

Selmani je obavestio policiju, koja je hitno reagovala, ali tužilaštvo posle analize poruke, nije našlo elemente krivičnog dela.

“Platforma oštro osuđuje incident i poslaće pisma svim relevantnim institucijama u Makedoniji tražeći od njih da spreče bilo koji oblik nasilja nad novinarima, hitno i temeljno istraže sve činjenice o ovom slučaju i na kraju da počnu da rade na rasvetljavanju slučaja. Takođe, slučaj ćemo prijaviti Platformi Saveta Evrope za promociju zaštite novinarstva i bezbednosti novinara”, navodi se u soapštenju.

Kako se navodi, Asocijacija novinara Makedonije zabeležila je 33 napada i pretnji novinarima u Makedoniji.

“Dok su novinari u Evropi ugroženi i ubijani zbog objavljivanja priča o organizovanom kriminalu, nacionalne vlasti treba da preduzimaju brze mere kako bi sprečile dalje ubijanje novinara. Tolerancija takvih incidenata i nekažnjivost ohrabruje buduće nasilje nad novinarima”, navodi se u saopštenju.

Regionalna platforma zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara zastupa više od 8.000 članova. Platformu čine Udruženje/udruga BiH novinari, Sindikat medija Crne Gore, Hrvatsko novinarsko društvo, Udruženje novinara Kosova, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Makedonije.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.