Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

OD SAOBRAĆAJA DO MEDICINE

Izvor: 24 sata, 30.12.2008; Strana: 4

0 komentara      Ostavite komentar

Intervju24 sata: Ivana Vučićević, urednik i voditelj Studija B.

Ivana Vučićević, urednica i voditeljka na televiziji Studio B, koju su gledaoci navikli da gledaju u gradskom jutarnjem i popodnevnom programu, u intervjuu za „24 sata” pored ostalog otkriva kako priprema emisije i kako će izgledati novogodišnji program te stanice.


KAMERA - Uređujete i vodite gradsku emisiju „Beograde, dobar dan” u kojoj nastojite da olakšate život običnih ljudi. Kako birate informacije i goste?
- Emisiju „Beograde, dobar dan” uređujem i vodim svakog dana od ponedeljka do srede. Trudim se da se u njoj nađu prvenstveno servisne informacije. Na primer, koje ulice nemaju struju i vodu, gde su gužve u saobraćaju, koje su autobuske linije promenile trasu. U emisiju dovodim predstavnike javnih komunalnih preduzeća koji uživo objašnjavaju kada će i kako određeni problemi biti rešeni.
Televizija je uvela i SMS servis koji omogućava gledaocima da slanjem SMS-a skrenu pažnju na svoje probleme. Koliko Vam to olakšava pripremanje emisije?
- To je odličan način za komunikaciju sa gledaocima. Oni tako na jednostavan način skreću pažnju na svoje probleme, a naše ekipe izlaze na teren, prave prilog i traže odgovor od nadležnih. Zanimljivo je da se ljudi u najvećem broju slučajeva prvo obrate nama za pomoć, a ne nadležnim institucijama.
Uređujete i vodite i emisiju „Pre svega... VMA i Studio B“, u kojoj razgovarate sa stručnjacima iz različitih oblasti medicine. Završavate ekonomiju, a dobro se snalazite u emisiji o medicini?
- Ljubav prema medicini mi je preneo tata koji je bio lekar specijalista na Vojnomedicinskoj akademiji. Sada moja sestra radi kao lekar specijalista u toj kući i uvek kada imam neku neodoumicu zovem nju.
Kako će izgledati gradski program televizije Studio B tokom novogodišnjih praznika?
- U gostima ćemo 31. decembra imati veliki broj glumaca, pevača i drugih javnih ličnosti koje su obeležile 2008. godinu. U mojoj emisiji po podne ugostiću Svetozara Cvetkovića, a on će govoriti o manifestaciji „Ulica otvorenog srca” koja će biti održana 1. januara.

Antrfile:

U novinarstvu već osam godina

BIOGRAFIJA Ivana Vučićević je rođena 15. decembra 1978. godine u Beogradu. Apsolvent je Ekonomskog fakulteta, a od 2000. godine bavi se novinarstvom. Početne korake napravila je na YU info kanalu. Nakon toga radila je u „Nedeljnom telegrafu”, a zatim na Dečjem kanalu D. Početkom 2004. godine dolazi na TV Studio B. Prvi posao vezan je za informativnu redakciju i vođenje i uređivanje malih vesti. Vodi i uređuje gradsku popodnevnu emisiju „Beograde, dobar dan”, a od maja ove godine vodi i uređuje emisiju „Pre svega... VMA i Studio B”, u kojoj razgovara sa eminentnim stručnjacima iz različitih oblasti medicine.

Autor: V. MIRILO

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.