Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pokret „Dosta je bilo - Saša Radulović“ obeležava godinu dana od osnivanja - Formiranje zdrave opozicije u Srbiji

Sreda, 25/2/2015, 12:00, I sprat

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Pokret „Dosta je bilo - Saša Radulović“ obeležava godinu dana od osnivanja - Formiranje zdrave opozicije u Srbiji

Pokret „Dosta je bilo - Saša Radulović“ obeležava godinu dana postojanja. Osnovan je 27. januara 2014. godine, tri dana nakon što je Saša Radulović podneo ostavku na mesto ministra privrede u Vladi Republike Srbije i zajedno sa svojim saradnicima odlučio da izađe na izbore.

Mesec dana kasnije, na parlamentarnim izborima u martu 2014. godine, Pokret je osvojio 2.1% glasova: u Vojvodini 2,4 %; u Novom Sadu, 5,3%; u Beogradu na Starom Gradu 7,5%; na Vračaru 7.2%; na Savskom vencu 6,5%; na Novom Beogradu 5,5%; u Nišu 4,8%.

Danas pokret ima 20 okružnih odbora i nastavlja da raste. Okuplja ljude oko jasnih programskih ciljeva, vrednosti i principa, pristojne ljude, posvećene tome da Srbiju učine zemljom u kojoj se lepo i rado živi.

Pokret je održao prvu redovnu Skupštinu, 1. februara 2015. godine.

Na konferenciji će biti reči o postignutim rezulatatima i planovima za naredni period, kao i o izazovima stvaranja zdrave, aktivne i sposobne opozicije.

Konferencija za novinare
Pokreta „Dosta je bilo - Saša Radulović“

Govore:

  • Saša Radulović, predsednik Pokreta
  • Dušan Pavlović, potpredsednik Pokreta
  • Aleksandar Stevanović, potpredsednik Pokreta
  • Jasmina Nikolić, generalna sekretarka Pokreta
  • Predrag Marković, član saveta za kulturu Pokreta

Izveštaj

(FoNet) - Glavni uzrok budžetskog deficita u Srbiji je partokratija koja državu godišnje košta više od milijardu evra, izjavio je danas lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović i pozvao građane da se priključe njegovom pokretu, jer stranke i na vlasti i u opoziciji ne žele da menjaju "parazitski sistem".
Na obeležavanju godišnjice pokreta "Dosta je bilo", Radulović je rekao da su političke stranke u javni sektor uvele oko 100.000 svojih ljudi i da na taj način održavaju partijsku strukturu, crpeći iz zdravih delova privrede sve ono što se može uzeti.
Nemamo mi višak lekara niti nastavnika, rekao je Radulović i dodao da su problem partijski zaposleni kadrovi koji su u javnu službu u velikom broju došli sa kupljenim diplomama i to na izmišljena radna mesta.
Ukazujući na probleme koje partokratija stvara u društvu, Radulović je rekao da je smanjenjem penzija ušteđeno 210 miliona evra na godišnjem nivou, a da se zbog partokratije gubi više od milijardu evra.
Kao drugi problem u srpskoj ekonomiji Radulović je pomenuo "burazersku ekonomiju" za koju je kazao da predstavlja povezanost pojedinih privatnih firmi sa vrhovima političkih stranaka.
Radulović je ukazao da se na osnovu te saradnje nameštaju javni tenderi i novac odliva u paradržavne banke, za čije spašavanje su građani Srbije dali oko milijardu evra.
Partokratija i burazerska ekonomija su, prema Raduloviću, glavni uzroci deficita u Srbiji, a nijedna od postojećih stranaka nije spremna da to promeni.
Nama su ključni izori u Vojvodini koje očekujemo u proleće 2016. godine, a nemamo ništa protiv da budu i ranije, rekao je Radulović i dodao da, ako njegov pokret na tim izborima pređe cenzus onda se stvaraju uslovi da on preraste u novu političku stranku.
Radulović je izrazio uverenje da bi potom njegova politička organizacija mogla da pobedi na republičkim borima, koje očekuje 2017. godine.
On je naglasio i da pokret "Dosta je bilo" u uslovima, kako je naveo, medijskog mraka, sprovodi kampanju na terenu i da nastoji da privuče što više sposobnih i kvalitetnih ljudi.
Cenzura se u Srbiji danas sprovodi ekonomskim metodama, ocenio je Radulović govoreći o problemu medijskih sloboda u Srbiji.
Njegov saradnik u pokretu "Dosta je bilo", Dušan Pavlović, profesor na Fakultetu političkih nauka, rekao je da taj pokret traži opozicione partnere sa kojima bi na izborima mogao da pobedi stranku Aleksandra Vučića.
On je, međutim, dodao da tom pokretu nije dovoljno da platforma za saradnju bude samo borba protiv Vučića već da se mora postići saglasnost i o promeni sadašnjeg sistema u Srbiji.
Političke stranke su trule i danas kao stranke više ničemu ne služe, ali to ne znači da u njima nema kvalitetnih pojedinaca koji ne mogu da dođu do vrha stranke, ukazao je Pavlović i dodao da pokret "Dosta je bilo" želi saradnju sa tim ljudima.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Jasmina Nikolić
Aleksandar Stevanović
Saša Radulović
Pokret „Dosta je bilo - Saša Radulović“ obeležava godinu dana od osnivanja - Formiranje zdrave opozicije u Srbiji
Pokret „Dosta je bilo - Saša Radulović“ obeležava godinu dana od osnivanja - Formiranje zdrave opozicije u Srbiji
Predrag Marković
Saša Radulović
Jasmina Nikolić
Dušan Pavlović
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj