Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pokretanje lokalnih kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom

Utorak, 5/9/2017, 12:00, II sprat, Mala sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Pokretanje lokalnih kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom
Pozivamo vas da u utorak, 5. septembra 2017. godine, u Medija centru (Terazije 3/II), sa početkom u 12 časova, ispratite konferenciju za medije povodom početka kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom.

UNICEF i Užički centar za prava deteta, uz finansijsku podršku Evropske unije, pokreću javne kampanje, koje će biti sprovedene u 20 opština u Srbiji, kako bi se unapredili postojeći ili usvojili novi lokalni protokoli za zaštitu dece od svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja.

Ove kampanje su sastavni deo regionalnog projekta „Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“, koji finansira Evropska unija, a koji u Srbiji sprovode Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF.


Konferencija za novinare
UNICEF-a i Užičkog centra za prava deteta


Medijima će se obratiti:

  • Nicolas Bizel, šef Odeljenja Delegacije EU u Srbiji za pravosuđe, unutrašnje poslove i podršku civilnom društvu
  • Severine Leonardi, zamenica direktora UNICEF-a u Srbiji
  • Radovan Cicvarić, izvršni direktor, Užički centar za prava deteta
  • Saša Stefanović, direktor Mreža organizacija za decu Srbije (MODS)
  • Jelena Žunić, programski menadžer,Užički centar za prava deteta


Obezbeđen simultani prevod.


Izveštaj

Lokalne kampanje protiv nasilja nad decom

Danas

Beograd UNICEF i Užički centar za prava deteta, uz finansijsku podršku Evropske unije, najavili su danas pokretanje zagovaračkih kampanja koje će biti sprovedene u 20 opština u Srbiji kako bi se poboljšao odgovor na nasilje nad decom.

Očekuje se da kampanje dovedu do unapređenja postojećih ili do usvajanja novih lokalnih protokola za zaštitu dece u opštinama u kojima oni ne postoje. Suština ovih zagovaračkih napora su promocija nulte tolerancije prema nasilju nad decom i podrška potpunoj realizaciji prava svakog deteta na zaštitu od svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja.

„U saradnji sa svim relevantnim institucijama u ciljanim opštinama pokušaćemo da unapredimo protokole tako da oni jasno definišu sve oblike nasilja, predvide efikasnu koordinaciju, učešće svih relevantnih institucija i organizacija, uspostave procedure za efikasan odgovor na nasilje, doprinesu povećanju broja otkrivenih slučajeva nasilja, kao i povećanju broja procesuiranih nasilnika“, rekao je Radovan Cicvarić, izvršni direktor Užičkog centra za prava deteta i koordinator kampanja.

Uprkos činjenici da je Republika Srbija ratifikovala sve relevantne međunarodne konvencije, usvojila snažne zakone i politike i uspostavila mrežu usluga - nasilje nad decom i dalje postoji. Zbog toga je od izuzetnog značaja izgraditi jak sistem koji će omogućiti brz i adekvatan odgovor na nasilje.

„Pozivamo sve relevantne aktere - vladine i nevladine organizacije, donosioce odluka i stručnjake u okviru sistema socijalne zaštite, zdravstvene zaštite i obrazovanja, zaposlene u policiji, pravosuđu, osobe od uticaja, roditelje i decu - da se angažuju i podrže ove važne kampanje koje vode ka pozitivnim promenama za decu“, rekla je Severin Leonardi, zamenica direktora UNICEF-a u Srbiji.

Evropska unija i UNICEF zajednički rade na promociji poštovanja ljudskih prava kao i na većoj efikasnosti i inkluzivnosti javnih službi za ugrožene grupe, posebno za decu žrtve nasilja.

„Evropska unija je u potpunosti posvećena sveobuhvatnoj zaštiti i promociji prava deteta. Nadamo se da će ova pažljivo osmišljena kampanja podići svest i dovesti do pozitivnih promena za decu u Srbiji, dovesti do boljeg razumevanja ljudskih prava deteta i sveukupno smanjenje nasilja“, izjavio je Nikola Bizel, šef odeljenja za pravosuđe, unutrašnje poslove i socijalno uključivanje Delegacije EU u Srbiji.

Kampanje su sastavni deo projekta „Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“, koji finansira Evropska unija, i koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-om.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Pokretanje lokalnih kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom
Pokretanje lokalnih kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom
Pokretanje lokalnih kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom
Pokretanje lokalnih kampanja radi poboljšanja odgovora na nasilje nad decom
Radovan Cicvarić
Saša Stefanović
Nicolas Bizel
Severine Leonardi
Jelena Žunić
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj