Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Uporedni medijski sistemi

U Dubrovniku se od 2. do 5. aprila 2012. godine održava kurs pod nazivom „Uporedni medijski sistemi“. Kurs će se baviti medijskim sistemima u Evropi i svetu u odnosu na tehnološke, ekonomske, političke, socijalne i kulturne promene koje utiču na njihov razvoj. Analiziraće ove promene komparativnim analizama medijskih sistema.

Predavači su Zrinjka Peruško sa Univerziteta u Zagrebu, Snježana Milivojević sa Univerziteta u Beogradu, Slavko Splichal sa Univerziteta u Ljubljani i Karmen Ciller sa Univerzidad Carlos III de Madrid iz Španije.

Ove godine akcenat će biti na razvoju medijskog sistema i novih demokratija u Jugoistočnoj Evropi, prvenstveno u smislu njihovog demokratskog potencijala. Ispitivaće konvergenciju i divergenciju medijskih sistema post-socijalističkih država u regionu, koje su bile u sastavu bivše SFRJ do svoje nezavisnosti u 1990. godine.

Svake godine tema kursa će se fokusirati na jednu ili kombinaciju strukturnih oblasti koje definišu medijske sisteme: medijska tržišta (uključujući aspekte vlasničkih struktura, koncentracija, ponašanje publike i medija, itd), mediji i država (uključujući i medijsku politiku i regulativu), politički paralelizam (ili odnos medija, novinara i političke sfere, uključujući i političke komunikacije i političke kulture) i profesionalizacija novinara i medija.

Formular za prijavu

Radni jezik kursa je engleski.

Više informacija
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u