Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Razvoj turizma na planini Mokra gora

Sreda, 20/2/2019, 11:00, II sprat, Mala sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Razvoj turizma na planini Mokra gora
U saradnji sa opštinom Tutin, Regionalnom razvojnom agencija Sandžaka – SEDA, NGO Marimangat iz Peći i Planinarskim klubom “Ahmica” iz Rožaja, Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) realizuje regionalni projekat “Planina Mokra gora - neotkriveni biser na Via Dinarica stazi” koji okuplja predstavnike opština, lokalnih turističkih organizacija, planinarskih i sportskih klubova, turističkih agencija i nevladinih organizacija iz opština koje zajednički dele ovu planinu: Rožaje, Peć, Istok, Zubin Potok i Tutin.

Projektom se želi uspostaviti saradnja između opštinskih zvaničnika, turističke privrede i lokalnih zajednica kako bi se zajednički radilo na razvoju turizma i promociji planine Mokre gore kao jedinstvene turističke destinacije koja pruža atraktivne sadržaje za aktivni odmor. Projekat traje do početka juna 2019. godine, a finasira se nepovratnim sredstvima dodeljenim u okviru Projekta za razvoj i promociju turizma koji finansira Evropska unija a sprovodi Savet za regionalnu saradnju.

Pozivamo Vas na konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti ključni elementi ove razvojne inicijative i diskutovati o očekivanim i ostvarenim rezultatima.

Konferencija za novinare


Govore:

  • Dragiša Mijačić, Institut za teritorijalni ekonomski razvoj
  • Ljiljana Čerović, Turistička organizacija Srbije
  • Emina Gusinac, Opština Tutin

Molimo Vas potvrdite učešće putem elektronske pošte na adresu turizam@regionalnirazvoj.org ili na telefon (+381) 63 85 50 929.

Izveštaj

Avanturistički turizam na Mokroj Gori

Izvor: Danas

InTER jr pokrenuo inicijativu za razvoj aktivnog turizma na planini Mokra Gora kako bi se valorizovali turistički potencijali ovog prelepog lokaliteta.

Projekat ima za cilj da kreira jedinstvenu turističku destinaciju prepoznatu po aktivnom turizmu, u kojoj će turisti uživati u prirodnim lepotama i multi-kulturnom diverzitetu.

Emina Gusinac iz opštine Tutin smatra da ovaj projekat ima snažan ekonomski karakter i da će pokrenuti ne samo razvoj turizma već i organizaciju raznih sportskih i kulturnih događaja čime će se unaprediti kvalitet društvenog života u ovom kraju. Naglasila je spremnost opštine Tutin na saradnju i očekivanja da će nastavak ove inicijative biti podržan od strane resornog ministarstva i Turističke organizacije Srbije.

Podršku ovom projektu pružila je Turistička organizacija Srbije iz razloga što je avanturistički turizam jedna od najbrže rastućih grana turizma u svetu, navela je Ljijana Ćerović. Ovaj projekat vidi kao doprinos održivom razvoju turizma, a odabranu regiju kao veoma privlačnu za strane turiste koji vrlo često biraju neokrivene destinacije kakva je ova. Čerović je istakla da je prema izveštaju za 2018. godinu broj turista je povećan za 11%, i da se očekuje da će otvaranjem novih destinacija broj turista rasti i da se u tom procesu svakako računa i na ovaj projekat.

Realizacijom ovog projekta se želi uspostaviti saradnja između opština koje okružuju planinu Mokru goru: Rožaje, Tutin, Zubin Potok, Istok i Peć kako bi se radilo na stvaranju jedinstvene turističke destinacije koja pruža atraktivne sadržaje za aktivni odmor.

Projekat “Planina Mokra gora – neotrkiveni biser na Via Dinarika stazi” realizuje InTER, u saradnji sa opštinom Tutin, Regionalnom razvojnom agencijom SEDA iz Novog Pazara, NVO “Marimangat” iz Peći i Planinarskim društvom “Ahmica” iz Rožaja. Projekat je počeo sa realizacijom početkom novembra 2018. godine i trajaće do početka juna 2019.godine .
Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Dragiša Mijačić
Dragiša Mijačić
Emina Gusinac
Ljiljana Čerović
Razvoj turizma na planini Mokra gora
Razvoj turizma na planini Mokra gora
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj