Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Regionalna Stand Up Comedy turneja

Pedja Bajović: S NOGU
Subota, 10. mart 2012. u 20:00

Regionalna Stand Up Comedy turneja
Program najavljuje komičar iz organizacije Standup.rs

Pedja Bajović, jedan od pokretača stand up komedije na Balkanu, obilazeći osam gradova na prostoru eks-YU u kojima je živeo tokom svojih nepunih 40 godina, stiže 10. marta u Beograd sa celovečernjom stand up predstavom. Domaća publika imaće priliku da uživa u originalnom humoru spakovanom u skoro dva sata programa koji počinje u 20h.

Nakon sedam godina aktivnog bavljenja stand up komedijom, kao komičar i kao producent, Pedja Bajović kreće na regionalnu turneju, sa svojom prvom celovečernjom predstavom, pod nazivom S NOGU. Turneja kreće iz Zagreba u četvrtak 1. marta (19.30h), da bi na svoj 40. rođendan (12.3.) Pedja Bajović turneju završio u rodnom mu gradu - Bijelom Polju u Crnoj Gori. U međuvremenu će obići još i Mursku Sobotu, Banjaluku, Sarajevo, Mostar, Beograd i Požegu.

Pedja je došao u Požegu - da odraste. Njegovi su se doselili nekako trbuhom za kruhom,a dok su oni to radili, on je šalabajzao, prvo po ulicama oko Suda, a onda po 3. reonu. Pred kraj osnovne škole (Petar Leković rocks!!!) mu je krenuo nemir. Trebalo je nekako pobeći iz uspavane provincije - bez uvrede! Uspeo je, otišao u vojnu školu itd., ali je zbog roditelja i prijatelja koje je ostavio iza sebe, i dalje jako vezan za ovaj mali grad.

Dok je odrastao u Požegi, Pedja je Beograd stalno - slušao. Bio je navučen na tadašnju dvestadvojku i kroz taj program i informacije, upoznao je dobro Glavni grad i pre nego što je i bio došao u njega. A životni put ga je tamo naneo '92. godine, kada je kao pitomac tadašnje vojne akademije u Rajlovcu, bio evakuisan iz tada već ratnog Sarajeva. Uvidevši čemu, u stvari, služi vojno školovanje napušta vojsku i kreće u potragu za odraslim sobom.

Upisuje studije sociologije na Filozofskom, jer mu ništa drugo nije palo na pamet. Sasvim slučajno za život počinje da zarađuje novinarenjem upravo na Beogradu 202 i u nekoliko štampanih izdanja. Beograd je tada, u vrijeme embarga i hiperinflacije (rat se službeno događao ‘tamo negde’) bio jako teško mesto za život, ali ga je on, kao i mnogi drugi, preživeo.

"Volim Beograd" kaže Pedja, "Volim ga onom mešavinom nostalgije i divljenja zbog svega šo je taj grad prolazio, a ipak ostao - metropola! Svaki dolazak u njega, bilo poslom ili privatno ima taj osećaj - dolaska kući".

O čemu je predstava?

“Neki su prestari da bi se sećali one zemlje na "J", neki su premladi da bi se odatle i mogli ičega sećati. Mi u tzv. srednjim godinama se toga i tada lako prisećamo.

Ipak, ovo nije neka nostalgična priča. Ovo je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu - na ovim "našim prostorima", u "regiji" ili "regionu", Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji (kao da postoji sadašnja!) uglavnom – tu smo i sada. Iako razdvojeni, neka od tih svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mesecu, a treći na Marsu i tako dalje...

Stand up komedija je priča – o životu. Nije to pričanje viceva ili neka gluma u šaljivim skečevima. To je razgovor komičara i publike, a njihov smeh potvrda je međusobnog razumevanja.

Puno više pitanja i još manje odgovora dobićete u ovom druženju s Pedjom od skoro dva sata!”

Dom Omladine Beograda/ Sala Amerikana
250 sedećih mesta i 50 stajaćih mesta
cena ulaznice: 500 dinara
Blagajna: (011) 3248 202

Više informacija

Promo snimak sa nastupa (YouTube)

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u