Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Regulisanje lobiranja u Srbiji - efektivna mera za povećanje transparentnosti i borbu protiv korupcije?

GIZ Projekat za pravnu reformu u Srbiji zajedno sa Službenim glasnikom Republike Srbije uz podršku Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije organizuje peti Evropski pravni i politički forum pod nazivom: „Regulisanje lobiranja u Srbiji - efektivna mera za povećanje transparentnosti i borbu protiv korupcije“ u ponedeljak, 26. novembra 2012. godine sa početkom u 10:00 u Narodnom pozorištu (scena „Raša Plaović“).

Forum će se baviti ključnim aspektima lobiranja u kontekstu efekata lobiranja na prevenciju i borbu protiv korupcije. Šta je lobiranje i kakva je uloga lobiste, kako političko i ekonomsko lobiranje utiče na razvoj društva, kako je lobiranje regulisano u zemljama regiona i Evropske unije, ko vrši kontrolu i nadzor procesa lobiranja i kako lobiranje utiče na donošenje zakona - samo su neka od pitanja o kojima će govoriti eksperti iz zemalja regiona i zemalja Evropske unije kao i stručnjaci iz Srbije.

Forum će otvoriti: njegova ekselencija Vincent Degert, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji (TBC), njegova ekselencija Nils Ragnar Kamsvag, ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji.

Pozivamo predstavnike medija da proprate ovaj dogadjaj. Izjave za medije planirane su za ponedeljak 26. novembar u 09:45 u Narodnom pozorištu (scena „Raša Plaović“).

Dnevni red (pdf)
Spisak panelista (pdf)
Poziv (pdf)

Za više informacija obratite se Radmili Borozan, menadžeru komponente Popularizacija, GIZ Projekta za pravnu reformu u Srbiji putem e-mail-a Radmila.Borozan@giz.de ili tel. 011/31 19 931, tel. mob. 063/694-053.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u