Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

SBB: Udruženje Efektiva nas napada identičnim neistinama kao vlast

Izvor: N1, 19.09.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

SBB je saopštila da kao kablovski operator u Srbiji ima identičnu praksu poslovanja kao i svi ostali kablovski operatori u Srbiji. I pored toga organizacija "Efektiva" javno je optužila samo kompaniju SBB u maniru najgorih tabloida i pokrenula postupak, zahtevajući intervenciju države zbog, kako navode, "sumnje" u obavljanje "nepoštene poslovne prakse".

Udruženje "Efektiva" pokrenulo je kolektivnu tužbu protiv kompanije SBB zbog sumnje, kako navode, u obavljanje nepoštene poslovne prakse. Kako su naveli, ona se ogleda u sumnji da kompanija SBB koristi električnu energiju potrošača radi napajanja sopstvenog sistema isporuke signala za internet i kablovsku TV, čime su, prema njihovom mišljenju, potrošači obmanuti i dovedeni u teži materijalni položaj, a SBB je navodno sebi obezbedio dodatnu materijalnu korist.

Kako je saopštio SBB, ovo saopštenje udruženja "Efektiva" izaziva opravdanu sumnju da je reč o nastavku koordinisanih napada na kompaniju SBB.

"Čudi sličnost argumentacije između državnih činovnika poput Gorana Vesića i 'Efektive'. Predsednik 'Efektive' Dejan Gavrilović, da je imao dobru nameru, našao bi za shodno da se sa svojim timom obrati upravo kompaniji SBB, ukoliko imaju bilo kakvu sumnju da su se negde na terenu pojavile nepravilnosti, umesto što se laički pozvao na ono što je pročitao u medijima i nakon, kako tvrde, obraćanja nekoliko desetina građana", saopštio je SBB.

Kompanija SBB navodi da 24 sata dnevno odgovara na primedbu svakog svog korisnika i "Efektiva" je i to, da je želela, mogla da poveri.

"Ali upravo objašnjenje da su postupak pokrenuli samo zbog obraćanja korisnika iz SBB, pokazuje upravo nameru da se nanese šteta samo jednoj kompaniji, jer ova organizacija nije izvršila proveru svih kablovskih operatora kako bi svi potrošači bili u istom položaju. Na identičan način struju za napajanje kablovskog sistema troše i Telekom I kablovski operatori u njihovom vlasništvu. Čudi nas baš zato da jedna organizacija napada samo jednu kompaniju, što je u potpunoj suprotnosti sa zaštitom poštrošača, ukoliko se ima u vidu da svi kablovski operatori funkcionišu na isti način", navodi SBB.

Kompanija podseća da udruženje "Efektiva", koja je zastupala građane koji su uzeli kredite u švajcarskim francima, nije postupala ovako selektivno, već su obuhvatali postupkom veliki broj banaka.

"Smatramo da građanima i javnosti udruženje 'Efektiva' treba da objasni takav način selektivnog ponašanja, jer nas ovakvo njihovo postupanje uverava da tu nema govora o zaštiti potrošača, već o njihovom učešću i doprinosu orkestriranom napadu na kompaniju SBB neistinama", zaključuje se u saopštenju SBB-a.

SBB je deo United Group, u okviru koje posluje i Televizija N1.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.