Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

SEEMO pokreće elektronsku verziju svoje vodeće publikacijе - „Priručnik za medije za Istočnu, Južnu i Centralnu Evropu“

Beč, 18. mart 2011.

Medijska organizacija za Južnu i Istočnu Evropu (SEEMO), mreža urednika, izvršnih direktora medija i vodećih novinara u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi uz pomoć Međunarodnog instituta za štampu (IPI), je pokrenuo online verziju Priručnika za medije za Istočnu, Južnu i Centralnu Evropu.

Online baza podataka www.mediahandbook.org sadrži niz ažuriranih informacija o Albaniji, Bosni i Hercegovini, Belorusiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Ukrajini.

Baza podataka sadrži najnovije informacije o političkim i ekonomskim kretanjima, pregled medijske scene, zakonodavstvo vezano za medije i pitanja slobode štampe. Online izdanje Priručnika za medije za Istočnu, Južnu i Centralnu Evropu podržala je ERSTE fondacija.

Štampano izdanje Priručnika 2010 sadrži informacije koje su dostupne putem interneta ali i detaljan spisak kontakta medija, objavljen zahvaljujući podršci Austrijskog saveznog ministarstva za Evropske i međunarodne poslove, ERSTE fondacije sa sedištem u Beču i Centralno Evropske Inicijative (CEI) sa sedištem u Trstu. Priručnik је štampan u 4.000 primeraka sa preko 2.500 stranica.

SEEMO Priručnik se besplatno distribuira vodećim bibliotekama, školama novinarstva, univerzitetima, političkim grupama, vladama, međuvladinim organizacijama, nevladinim organizacija i medijima.
Ova, godišnja, publikacija je počevši od 2003. godine, kada je objavljeno prvo izdanje, glavni izvor informacija o regionalnim medijima. SEEMO tim trenutno radi na izdanju Priručnika 2011 koji će biti objavljen u decembru 2011. godine.

Priručnik za medije za Istočnu, Južnu i Centralnu Evropu se može naručiti putem e-mail adrese smh@seemo.org.

Priručnik za medije za Istočnu, Južnu i Centralnu Evropu