Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku

Preuzmite

Dostupne fajlove za preuzimanje mogu videti samo ulogovani korisnici. Fajlovi su dostupni sedam dana od dana postavljanja. Zainteresovane TV i radio stanice za emitovanje emisije Kad kažete... mogu se javiti Medija centru radi dogovora o preuzimanju fajlova.

Sreda, 19/9/2012

Kad kažete… Struja: koliko nas košta jeftino?

Goruća pitanja, visoki napon

Pred grejnu sezonu tradicionalno se usija problem cene i eventualnih nestašica električne energije. Krajem ovog leta ulje na vatru dolivaju posledice suše i kontroverzne izjave nove nadležne ministarke. Niska cena struje i dalje je socijalna, pa i politička odluka, ujedno i razlog za odsustvo investitora u ovu granu privrede. Zašto ElektroPrivreda Srbije (EPS) više od 30 godina nije izgradila nijedan proizvodni kapacitet? Zašto nema više distributera među kojima bi potrošači mogli da biraju ponudu koja im najviše odgovara?

U emisiji „Kad kažete… STRUJA: koliko nas košta jeftino?“ govore:

  • Goran Papović, Nacionalna organizacija potrošača Srbije, Novi Sad
  • Jovan Jovanović, Udruženje za zaštitu potrošača „Forum“, Niš
  • i neki od najgorih platiša

Gosti u studiju:

  • Slobodan Ružić, ekspert za energetiku, ESG (Energy Savings Group)
  • Siniša Drašković, samostalni proizvođač struje iz sela Devići kod Ivanjice
  • Nenad Savić, portparol međunarodne kompanije EFT (Energy Financing Team)

Saznaćete šta od nas traže Energetska zajednica i EU – uvođenje tržišta struje od 2013. godine, kakvo je stanje na tržištu električne energije u regionu, kako gubitke u Srbiji pokrivaju građani (i oni koji struju uopšte ne troše), i da li se investiciona politika u ovom sektoru u Srbiji može oslanjati na sopstvene snage, strani kapital ili privatno-javno partnerstvo.

Premijerno emitovanje:

„Kad kažete… STRUJA: koliko nas košta jeftino?

sreda, 19. septembar od 21:00 - TV Studio B, Beograd;

petak, 21. septembar od 20:00 - TV5 Niš.

Dodatni fajlovi za preuzimanje

Dostupne fajlove za preuzimanje mogu videti samo ulogovani korisnici. Fajlovi su dostupni sedam dana od dana postavljanja. Zainteresovane TV i radio stanice za emitovanje emisije Kad kažete... mogu se javiti Medija centru radi dogovora o preuzimanju fajlova.

Uputstvo za preuzimanje fajlova Fajlove preuzimati desnim tasterom miša. Vreme potrebno za preuzimanje fajlova zavisi od njegove veličine (zapisane u zagradi) i brzine internet konekcije korisnika

Najnovije

Sreda, 12/12/2012

Drugi ciklus serijala Kad kažete...

Urednički tandem serijala „Kad kažete…“ su doajeni ekonomskog novinarstva Miša Brkić i Mijat Lakićević, a novinarka/voditeljka je Aleksandra Krstić – inače i asistentkinja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, pa će u studiju biti i njeni studenti. Na drugom kraju telekonferencijske veze, u Media centru Niš je Miodrag Stanković, novinar TV5.

Postavite pitanje

Pitanja i komentare, u vezi sa najavljenom temom, možete postavljati svake sedmice do utorka u 12 časova, putem:

Sva pristigla pitanja će biti prosleđena uredničko-novinarskom timu, a najzanimljivija, na koja nije dat odgovor u toku emisije, biće postavljena gostima u studiju.