Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Sos kanal odlazi u istoriju

Izvor: FoNet, 08.02.2018.

0 komentara      Ostavite komentar
Televizijski Sos kanal, koji je pre više od dve decenije osnovao i sve ove godine bio na njegovom čelu Dragiša Kovačević, odlazi u istoriju, ne dočekavši kraj desetogodišnjeg sudskog spora sa RATEL i REM, koji su mu na javnom konkursu 2006. godine dodelili neispravnu frekvenciju, što je presudno uticalo na sudbinu ove televizije.

Kako je saopšteno, "ljubiteljima domaćeg sporta Sos kanal ostaje u sećanju kao prva autentična sportska televizija na Balkanu koja se bavila samo domaćim sportom".

Izveštavala je sa utakmica u svim rangovima takmičenja, dajući isti značaj događanjima u saveznim ligama, kao i nadmetanjima u nižerazrednim, školskim i takozvanim "beton" ligama.

Samo u "Ligi budućih šampiona" i akcijama "Treniraj, budi zdrav", "Trojkom protiv droge" i "Ne u dimu, već u timu", učestvovalo je više od 100.000 dečaka i devojčica, od kojih je više desetina sportista izraslo u istinske asove srpskog sporta.

"Ponosan sam na sve ono što je Sos kanal, sam bez ičije pomoći, učinio na afirmaciji sprskog sporta, kao i brojnim edukativnim akcijama koje smo organizovali u prethodne 22 godine i Sos kanal s pravom učinili javnim servisom srpskog sporta", izjavio je Dragiša Kovačević.

"Zahvalan sam kolegama sa kojima sam godinama sarađivao i gledaocima koji su nas sve ove godine pratili i podržavali", naglasio je Kovačević, uveren da je ovakva televizija potrebna Srbiji, posebno sportovima koji su jedino publicitet imali na ovom kanalu.

Nova sportska televizija koja najavljuje da ce nastaviti tradiciju Sos kanala zvaće se Sos kanal plus, a direktror i glavni urednik biće nekadašnji novinar u sportskoj redakciji RTS i bivši pomoćnik ministra sporta Aleksandar Milutinović.

Kovačević se nada da će Sos kanal plus "umeti da iskoristi ogroman potencijal, imidž i reputaciju koju je Sos kanal stekao u srpskoj sportskoj javnosti, afirmišući sportski duh, zdravlje, talenat, znanje i lepo ponašanje".

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.