Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) je organizacija za međunarodnu saradnju koja u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), od 2000. godine podržava Srbiju kroz mnogobrojne bilateralne i regionalne projekte. Kao implementaciona organizacija Vlade Savezne Republike Nemacke, GIZ, već više od 10 godina predstavlja pouzdanog partnera u pružanju podrške javnom, privatnom i civilnom sektoru u Republici Srbiji. Od 2000. godine, Savezna Republika Nemačka je kroz neposrednu pomoć kao i putem fondova EU izdvojila za Srbiju 1,4 milijarde evra što predstavlja najveći pojedinačni iznos razvojne pomoci koji je neka drzava uputila Srbiji.

NAJAVA ZA MEDIJE

IV Evropski pravni i politički forum:
„Studija o unapređenju zakonodavnog procesa u Republici Srbiji"
KAKO SRBIJA MOŽE UNAPREDITI SVOJ ZAKONODAVNI SISTEM?

18. septembar, 2012. god. – GIZ Projekat za pravnu reformu u Republici Srbiji zajedno sa Službenim glasnikom Republike Srbije organizuje IV Evropski pravni i politički forum (EPPF) na kojem će po prvi put biti predstavljena Studija o unapređenju zakonodavnog procesa u Republici Srbiji u utorak, 25. septembra, 2012. god., u Domu Narodne skupštine (Mala plenarna sala) sa početkom u 10:00 časova.

O zakonavnom procesu u Republici Srbiji i njegovoj reformi govoriće:

Nebojša Stefanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnik Ambasade Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, njegova ekselencija Laurent Louis Stokvis ambasador Kraljevine Holandije u Republici Srbiji, Adriano Martins zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Studija o unapređenju zakonodavnog procesa u Republici Srbiji predstavlja sveobuhvatnu analizu zakonodavnog procesa Republike Srbije uz uporednu analizu zakonodavstva zemalja regiona i Evropske unije i sadrži trinaest preporuka za unapređenje zakonodavnog procesa u Republici Srbiji. Rad na izradi Studije predvodila je Projektna grupa za unapređenje zakonodavnog procesa koju čine predstavnici svih zakonodavnih institucija, predstavnici civilnog društva i privredne zajednice u Republici Srbiji.

Pozivamo medije da proprate ovaj događaj u utorak, 25. septembra, 2012. god. u Domu Narodne skupštine (Mala plenarana sala) u 09:45.

Za akreditacije i više informacija obratite se Radmili Borozan, menadžeru komponente Popularizacija, GIZ Projekta za pravnu reformu u Srbiji putem e-mail-a: Radmila.Borozan@giz.de ili tel.: 063/694-053, 011/311-9931.

Panelisti četvrtog Evropskog pravnog i političkog foruma

Opšte informacije o Forumu (doc)