Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Takmičenje stand –up komičara

www.standup.rs

4. februara od 20 časova u prostoru kluba 40°C (ex Madame, ex Džungla), u Skadarskoj 40C održaće se drugo po redu takmičenje za nove stand –up komičare u organizaciji Kluba stand–up komedije „Standup.rs“. Sve prijave za takmičenje se primaju do 31. januara i to na e-mejl standup@standup.rs.

Nakon izuzetnog odaziva takmičara i publike početkom novembra 2010, na prvom takmičenju stand-up komičara u organizaciji Standup.rs, otvoren je konkurs i zakazan je datum sledećeg stand-up takmičenja. Ovo je tzv. „Veče otvorenog mikrofona“ gde takmičari za kratko vreme moraju da pokažu svoje umeće sami na sceni sa mikrofonom u ruci. Pravo da se takmiče imaju svi (profesionlani glumci, amateri ...). Potrebno je pripremiti pet do sedam minuta slobodnog programa koji je duhovit, naravno, i koji ostvaruje dobar kontakt sa publikom. O scenskim veštinama, umeću javnog govora i ostalim veštinama takmičenja, sud će davati publika i žiri. Nakon takmičenja, izabrani komičar (ili komičari - u zavisno od broja veoma kvalitetnih kandidata) dobiće priliku da javno nastupa i gostuje u organizaciji Kluba komedije „Standup.rs“.

O organizaciji Standup.rs
Cilj organizacije je da oformi Klub stand –up komedije i novu scenu u Beogradu a zatim i u celoj Srbiji. Reč je o formi stand –up komedije koja je prisutna već decenijama unazad na prostoru Evrope i Amerike, i već godinama se razvija u regionu (Slovenija i Hrvatska prvenstveno), a nikada nije zaživela u Srbiji. Stand-up komedija je izvođačka disciplina u kojoj izvođač sam na pozornici, na duhovit, često sarkastičan način, komentariše svakodnevne situacije, odnose, društvena događanja i uopšte svet oko sebe. Svojim stavom (stand up) na sceni komičar komentariše – sve. Stand –up je u svojoj suštini - sloboda javnog govora.
U produkciji Kluba komedije ,,Standup.rs'' već više od godinu dana se uspešno izvodi i gostuje stand – up komedija Grupna terapija Srđana Jovanović. Početkom novembra 2010 organizovali smo i prvo takmičenje stand-up komičara i izabrali pobednike koji su već počeli da pripremaju nastupe i nastupaju.
Direktni partner organizacije Standup.rs jeste Mariborska Kulturno Umetnička Inicijativa iz Slovenije koja pod svojim okriljem vodi svoj Klub stand- up komedije. Ove dve organizacije već godinu dana sarađuju na zajedničkim projektima i koprodukcijama. Organizacija Standup.rs je osnovana maja 2010. godine.

www.standup.rs