Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Televiziji Vladana Stefanovića najviše novca na konkursu u Bečeju

Izvor: Magločistač, 07.12.2017.

0 komentara      Ostavite komentar

Najveći deo novca, milion i po od ukupno dva miliona opredeljenih sredstava po konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja u Bečeju, dobio je TV Bečej iza koje stoji Vladan Stefanović, poznat po bliskosti sa SNS – saopštili su danas Nezavisno društvo novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Osnivač ove televizije je VTV Komnet koji je, kako su saopštili, imao i člana u bečejskoj komisiji, Vladimira Pavlovića, za koga ocenjuju da je „profesionalni“ člana komisija koje donose skandalozne odluke.

– On je svojevremeno isključen iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, jer je njegovo delovanje u komisijama „nespojivo sa ciljevima“ te organizacije – podsećaju u saopštenju.

Takođe podsećaju da iza TV Bečej stoji Vladan Stefanović, takođe uključen u „sistemsko obesmišljavanje konkursnog sufinansiranja“, koji je blizak SNS-u i u javnosti poznat po brojnim političko-medijskim aferama.
NUNS i NDNV konstatuju da rezultati konkursa za sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja u opštini Bečej predstavljaju „još jedan primer obesmišljavanja, karikaturalizacije i kriminalizacije tog zakonskog rešenja“.

– Karakteristika zloupotrebe konkursnog sufinansiranja medijskih sadržaja, koji se pretvorio u koruptivni mehanizam za finansiranje vlastima bliskih medijskih kuća i raznoraznih posredničkih agencija, jeste i organizovano delovanje sa vlastima povezane grupe tzv. medijskih stručnjaka, koji u pojedinim lokalnim samoupravama „odlučuju“ o trošenju novaca građana u medijskoj sferi, a u drugim dobijaju novac za svoju kooperativnost – ocenjenjuju u NUNS-u i NDNV-u.

U bečejskom slučaju, pored TV Bečej, novac (250.000 dinara) je prihodovao i lokalni Radio Active, iza kojeg stoji Ferenc Berček, potpredsednik udruženja RAB, poznat po učešću u mnogobrojnim komisijama za dodelu sredstava čije su odluke bile besramne i protivzakonite.

– Recimo, on je – između ostalog – bio i član komisije u Beogradu koja je ogromna sredstva dodelila režimskim medijima koji svakodnevno, na najdrastičniji način, krše Kodeks novinara Srbije, a upravo je poštovanje Kodeksa jedan od osnovnih kriterijuma za ocenu predloženog medijskog projekta i kapaciteta aplikanta. Članica komisije u Bečeju bila je Katarina Filipović, koja je predložena ispred RAB-a, što evidentno govori o sukobu interesa – navodi se u saopštenju ova dva novinarska udruženja.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.