Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

USAID podržava inovacije u industriji prerade hrane

Petak, 2/3/2018, 11:00, II sprat, Mala sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
USAID podržava inovacije u industriji prerade hrane

BEOGRAD – 2. marta 2018. godine USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu pokreće novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti. U okviru ove incijative, kroz rad sa akceleratorima, razviće se jedinstveni poslovni model koji je namenjen podršci industriji prerade hrane u oblasti razvoja i dizajna novih proizvoda vrhunskog kvaliteta. Cilj ovog programa je da privuče domaće i strane potrošače i dovede do veće prodaje i izvoza. Prepoznata su četiri akceleratora kao preduzetnički centri koji imaju kapacitet da pruže različite usluge firmama i početnicima koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta. Glavne oblasti podrške su: tehnologija prerade hrane, dizajn proizvoda, pristup finansiranju i marketinški alati.
Na konferenciji za medije, Aleksandar Pavlović, direktor USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, govoriće na temu projekta i ove inicijative, a predstavnici akceleratora govoriće o svojoj ulozi u ovoj incijativi i očekivanim ishodima koje će ona imati u oblasti prerade hrane i razvoja novih proizvoda. Svaki od akceleratora objaviće poziv za podnošenje predloga projekata na nacionalnom nivou, kako bi dobili prijave od kompanija koje su zainteresovane da učestvuju u ovoj inicijativi. Nakon selekcije, očekuje se da će 16 proizvođača hrane do kraja godine direktno raditi sa akceleratorima na izradi prvoklasnih proizvoda u oblasti prerade hrane. Prijave od zainteresovanih kompanija primaće se do 1. aprila.

Konferencija za novinare
USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu

Na konferenciji će govoriti:

  • Aleksandar Pavlović, direktor, USAID Projekat za konkurentnu privredu
  • Kristijan Šujević, suosnivač, Nova Iskra
  • Marija Tomić, marketing menadžer, Desing Taste Center
  • Nevena Simić, menadžer projekta, IMPACT Hub
  • Marijana Simić, menadžer projekta Business Innovation Programs

Kontakt za informacije o Projektu: Mirjana Jevtić, 062/623524, mjevtic@konkurentno.rs. Kontakt za predstavnike medija: Kristina Čubrilo, 060/6235322, kristina.cubrilo@dna.rs

Izveštaj

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

USAID podržava inovacije u prehrambenoj industriji

BEOGRAD, 2. mart 2018. - USAID Projekat za konkurentnu privredu je pokrenuo novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima. Ovo unapređenje će se ostvariti razvojem jedinstvenog biznis modela po uzoru na akceleratore čijom primenom će se podržati preduzeća i početnici u ovom sektoru. Četiri biznis akceleratora – Impact Hub, Nova Iskra, Desing Taste Center i Business Innovation Programs – odabrana su kao ključni partneri ove aktivnosti.

Preduzetnicima u prehrambenoj industriji, sa idejama za inovativne proizvode, potrebna je podrška u razvoju proizvoda visoke vrednosti koji će biti u skladu sa trendovima na tržištu i potrebama potrošača. Kroz program podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, četiri akceleratora će direktno pomagati malim i srednjim preduzećima da uđu na nova, maloprodajna i HoReCa ciljana tržišta koja pružaju priliku za uvećanje profita i rast proizvodnje“, rekao je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Šesnaest proizvođača hrane će dobiti direktnu tehničku podršku akceleratora kroz unapređenje tehnologije, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketing, kako bi razvili bolje dizajnirane i inovativne proizvode i povećali prodaju i izvoz. Mala i srednja preduzeća, početnici, preduzetnici i asocijacije, treba da pošalju svoje prijave do 1. aprila. Detaljne informacije o proceduri i kriterijumima prijavljivanja nalaze se na veb- sajtovima akceleratora.

„Verujemo da su inovativni poslovni modeli i rešenja ključni za jačanje industrije prerade hrane i povećanje konkurentnosti i profitabilnosti. Pozivamo sve zainteresovane preduzetnike i preduzeća iz prehrambene industrije da se prijave za ovaj inovativni program“, rekla je Marija Simić, menadžer projekta u Business Innovation Programs.


Kontakt za informacije o Projektu: Mirjana Jevtić, 062/623524,
mjevtic@konkurentno.rs. Kontakt za predstavnike medija: Kristina Čubrilo, 060/6235322, kristina.cubrilo@dna.rs.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Marija Tomić
Nevena Simić
Marijana Simić
Aleksandar Pavlović
Kristijan Šujević
USAID podržava inovacije u industriji prerade hrane
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj