Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Uspostavljanje bratskog režima - Brat premijera Crne Gore pretio novinaru: "Nemojte se zapitati zašto je neko nekoga ubio"

Izvor: Nedeljnik/UNS, 13.09.2017.

0 komentara      Ostavite komentar

Re­dak­ci­ja „Da­na”, kako se navodi, hte­la je od Ra­do­ja Mar­ko­vi­ća, brata Duška Markovića, da do­bi­je ko­men­tar na optužbe ko­je su na nje­gov ra­čun izneli iz "De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re". Brat prvog čovjeka Vlade Crne Gore psovao je i pretio u telefonskom razgovoru sa novinarom crnogorskog "Dana" koji ga je kontaktirao kako bi pokušao da preko njega uspostavi kontakt sa njegovim bratom Radojem Markovićem, čija je izjava bila potrebna "Danu", piše ovaj list.

Re­dak­ci­ja „Da­na”, kako se navodi, hte­la je od Ra­do­ja Mar­ko­vi­ća da do­bi­je ko­men­tar na op­tu­žbe ko­je su na nje­gov ra­čun sa­op­šti­li iz "De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re", zbog pret­nji nji­ho­vim ak­ti­vi­sti­ma.

Usledio je razgovor pun psovki i pretnji.

Transkript telefonskog razgovora

Novinar "Dana": Halo, halo...

Velizar Marković: Halo...

Novinar "Dana": Velizare, jeste Vi? Dobro veče.

Velizar Marković: Dobro veče. Ko je?

Novinar "Dana": Vladimir Otašević, iz "Dana" novinar. Izvinjavam se što zovem ovako kasno. Ne znam jeste li dobili poruku od mene. Jeste vidjeli?

Velizar Marković: Ne, Vladimire, ali, oli prestati sa im porukama više, da ja tebe pitam sad?

Novinar "Dana": Velizare, ja se izvinjavam...

Velizar Marković: Slušaj, Velizare Otaševiću. Samo me saslušaj sad. Dobro me saslušaj. Dobro me saslušaj. Prošli put sam bio prema tebi iskren i sve sam ti rekao tačno.

Novinar "Dana": Pa dobro, evo...

Velizar Marković: Slušaj, slušaj! Samo slušaj sad do kraja. J***te se sa Duškom Markovićem i Milom Đukanovićem i sa govnarima crnogorskim, a ja sam pošten građanin ove Crne Gore. Ako ćete se na moja leđa j**at ovamo politički i shvatat neke stvari, nemojte se onda zapitat zašto je neko nekoga ubio. Je li ti jasno? Je li ti jasno, majku ti u p***u j***m? Naći ću ja tebe, j****u ti majku u p***u. Mrš, fukaro jedna, j***m ti mater u p***u.

Predsednik Udruženja novinara Crne Gore (UNCG) Goran Ćetković rekao je za crnogorski list “Dan” da je ovaj incident “primer na kojem bi svaka strana multipolarne Crne Gore mogla da iskaže jedinstvenu osudu”, i dodaje da UNCG očekuje u narednim danima takav stav i od premijera Duška Markovića, pogotovu jer je u pitanju njegov najbliži srodnik.

“Ako izostane premijerova osuda, možemo samo zaključiti da prisustvujemo inicijaciji novog ‘brata’, čudnog instituta svojstvenog demokratijama balkanskih državica, institut čija je glavna odlika da može da radi ‘šta mu se hoće’, izuzet od bilo kakvih sankcija”, rekao je Ćetković za ”Dan”.

„Radi korektnosti, ostaje pitanje u koje vrijeme je novinar Otašević zvao, pošto se iz prenešenog transkripta vidi da je ‘kasno’ uveče, da li je njihova komunikacija od ranije opterećena nekom nekorektnošću našeg kolege i slično”, kaže Ćetković i ističe da "sve to zajedno ne može biti nikakvo opravdanje za psovke, a posebno pominjanje ubistva sa jasnom aluzijom na likvidaciju Duška Jovanovića, kome i ‘bratova’ vlada, kao i sve prethodne duguju bar pravni epilog”.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.