Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

VELIKA RTV PLJAČKA UŽIČANA!

Izvor: Glas Javnosti, 02.02.2006; Strana: 9

0 komentara      Ostavite komentar
Od 5.205 zahteva za oslobađanje od plaćanja TV pretplate, do juče je rešeno - 205

Hiljade Užičana koji su još krajem oktobra i početkom novembra prošle godine postupili po uputstvu EDB-a i RTS-u uputili zahtev za oslobađanje od plaćanja pretplate na strujomere u kućama u kojima niko ne živi, još čekaju odgovor na svoje zahteve. Svi oni i dalje dobijaju račune za te strujomere u kojima su iskazane i stavke za TV pretplatu, i dug za pretplatu iz prethodnog perioda, i u kojima je, uz ostalo, obračunata kamata za neblagovremeno plaćanje TV pretplate.
Prema podacima užičke Elektrodistribucije, do jučerašnjeg dana ova EDB primila je samo za opštinu Užice 5.205 zahteva za oslobađanje od plaćanja TV pretplate. Od tog broja samo 205 Užičana do sada je oslobođeno ove obaveze, a samo 407 podnosilaca zahteva biće oslobođeno kroz račune koje će dobiti u februaru. Prosta računica govori da će, ako RTS nastavi da zahteve rešava ovim tempom - uz nove koji svakodnevno stižu - rešavanje potrajati godinama, a da za to vreme još nema nikakvog uputstva šta da rade ljudi koji su priložili svu potrebnu dokumentaciju za oslobađanje - da li da plaćaju račune za pretplatu i za kuće u kojima niko ne živi, a koji uredno stižu, ili da rizikuju dobijanje sudske tužbe i povlačenje po sudu.
- Još početkom novembra doslovce sam postupila po uputstvu pošto imam i strujomer u kući koja je u izgradnji, u kojoj niko ne živi jer nema ni vode, ni podova, ni kupatila, kanalizacije, vrata, prozora... Dostavila sam i izjavu svedoka koji ovo potvrđuju, račun za struju na osnovu kog se vidi da godinama u toj kući nije potrošen ni kilovat struje, ali sam uz račun za decembar dobila i opomenu zbog neplaćanja TV pretplate. Uz sve to i uračunatu kamatu, a da me prethodno niko nije obavestio kako je moj zahtev rešen i, ako je odbijen, zašto je odbijen, imam li pravo žalbe... - kaže samo jedna od mušterija RTS-a koje se ovih dana javljaju dopisništvu Glasa u Užicu.
- Celo prepodne zvala sam broj RTS-a koji sam pročitala na oglasnoj tabli EDB-a u Užicu i nisam uspela da ih dobijem. Molim nadležne da mi objasne šta ja sada da radim. Da li da od bedne penzije plaćam i ovaj harač, ili da tužim RTS, da čekam i gledam kako se na mom računu za struju, koju, inače, uredno plaćam, gomila dug za pretplatu i kamate - pita ova Užičanka.
I novinar Glasa juče je pokušao da dobije neki od brojeva RTS-a objavljenih na oglasnoj tabli EDB-a.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.