Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Vukosavljević: Medijska strategija praktično završena

Izvor: Beta, 07.02.2018.

0 komentara      Ostavite komentar
Medijska strategija praktično je završena i ostale su samo tehničke finese da se urade, izjavio je danas u Beogradu ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević.

Komisija sastavljena od medijskih eksperata praktično je završila posao na izradi strategije i ostale su samo finese", rekao je ministar na Fakultetu Dramskih umetnosti.

"Glavni stavovi su završeni, ostale su da se obave samo neke konsultacije sa odredjenim ministarstvima i verujem da ćemo uskoro poslati medijsku strategiju na javnu raspravu", rekao je Vukosavljević i dodao da ne zna precizno kada će taj strateški važan dokument biti pušten u javnu raspravu.

Ministar je naveo da je narpavljen napredak od 10 odsto, koliko je početkom januara nedostajalo da strategija bude završena i dodao da je opravdano što još nedostaju tehničke finese za uprilčavanju tako složenog dokumenta kao što je medijska strategija.

Ministar je izrazio žaljenje što se predstavnici nekih medijskih udruženja nisu vratili u tim za izradu te strategije.

"Sa naše strane svi njihovi uslovi su praktično prihvaćeni, ohrabrivali smo ih, bez obzira na njihov formalni status, da daju svoj doprinos, formalno, neformalno u izradi medijske strategije", rekao je ministar.

Vukosavljević je izrazio žaljenje što se u radnu grupu nisu vratili predstavnici novinarskih udruženja iako su "prihvaćeni svi njihovi uslovi".

Medijska strategija je veoma važan dokument za naredni period od pet godina, dodao je Vukosavljević nakon što je sa dekanom FDU Milošem Pavlovićem potpisao ugovor povodom podrške Svetskom kongresu Medjunarodne federacije za pozorišna istraživanja koji će u Beogradu od 9. do 13. jula okupiti oko 1.000 istraživača iz celog sveta.

Ministar je pre mesec dana rekao da je Medijska strategija završena 90 odsto i da očekuje da taj dokument bude gotov do kraja januara ili najkasnije u prvih nekoliko dana februara.

I danas je ponovi da će ona biti gotova počekom februara.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.