Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista

Utorak, 15/10/2019, 10:00, II sprat, Velika sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista

Pozivamo vas na vanrednu konferenciju za medije povodom osnivanja novog taksi udruženja - „Novi taksi – moj taksi“.
Na ovoj konferenciji za medije biće potpisana zvanična saradnja između poštenih predstavnika taksista i kompanije CarGo Technologies.
Novo taksi udruženje „Novi taksi – moj taksi“ formira se na inicijativu poštenih taksista, a u saradnji sa kompanijom CarGo Technologies, koja je nedavno ponudila rešenje za okončanje taksi protesta. Rešenje kompanije CarGo uključuje pomoć taksistima u kreiranju novog taksi softvera, uvođenja poslovnog i finansijskog sistema, koji će omogućiti mesečne zarade od 150 hiljada dinara, reprogram poreskih dugova i nabavku novih automobila.

Na konferenciji medijima će se obratiti:

  • Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies

  • Milorad Đokić, vd generalnog sekretara Ugovorne privredne taksi komore Srbije

Za potvrdu Vašeg dolaska i dodatne informacije, molimo da kontaktirate PR menadžera kompanije Miljanu Veselinovićna broj telefona: 063 449 509 ili e-mail: miljana@appcargo.com

Izveštaj

Autor: N1 Beograd

Milorad Đokić, osnivač i zakonski zastupnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije, objavio je osnivanje novog taksi udruženja "Novi taksi – moj taksi" i javno pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Vlade Anu Brnabić da ga prime kako bi "Vlada čula i druge taksiste i drugu stranu taksi medalje".

Đokić je apelovao da štrajk postaje opasan i da, kao zvaničan predstavnik taksista, prihvata pruženu ruku Vlade, koja je pozvala na razgovore i obustavu blokade Beograda.

"Kada već Bjelić i njegovi puleni odbijaju pruženu ruku Vlade, ja ću, kao zvaničan predstavnik taksista da je prihvatim. Možemo i moramo da sednemo za sto. Zakon o prevozu definitivno mora da se menja, ali moraju da se menjaju i predstavnici taksista koji govore u naše ime", istakao je Đokić na vanrednoj konferenciji za medije.

Đokić kaže da se i taksistima i javnosti objašnjava da je reč o borbi za zakon i profesiju, ali da je zapravo štrajk taksista politički zloupotrebljen i da neko veliki stoji iza svega.

"Za razliku od mnogih kolega, ja sam se otrgao iz kandži taksi kartela, a na ucene velikih gazdi nisam hteo da pristanem. Taksi kartel se svim silama trudi da ograniči konkureniju na tržištu. Glavni neprijatelj im je CarGo, ali prosto je neverovatno da se neko bori protiv tehnologije", kaže Đokić i dodaje da je ubeđivao kolege da ne treba da štrajkuju protiv tehnologije, već da je iskoriste.

O saradnji sa CarGo, Đokić je rekao da se sam javio nakon javnog poziva ove kompanije poštenim taksistima i ponuđenog rešenja, kome se, pored njega, kako kaže, odazvalo stotine taksista.

"CarGo je pružio ruku taksistima i odgovorio sa rešenjem. Dakle, CarGo nije neprijatelj. Pravljenje nove taksi aplikacije i sistema omogućiće taksistima fer uslove, a državi regularno plaćene poreze", rekao je Đokić.

Predsednik "Novog taksija" rekao je da poziva Bjelića na televizijski duel, jer ne želi da ljudi poput Bjelića govore u ime poštenih taksista. "Bjelić je često menjao dres i on je pravi pijun u rukama raznih profesionalaca", kazao je Đokić.

Đokić je pozvao taksiste da postanu deo "Novog taksija", jer sada više ne moraju ništa da trpe, da imaju alternativu i da ovim dobijaju priliku da ponovo postanu svoji.

"Pored novih automobila i fer uslova, novi taksi će biti prava slika Beograda. To će biti povratak pravog taksija. Retro taksi sa modernom tehnologijom. 'Moj taksi' je i vaš taksi, to je taksi svih nas", zaključio je predsednik novoformiranog udruženja.

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić i Milorad Đokić potpisali su memorandum o razumevanju kojim se softverska kompanija CarGo Technologies obavezala da će napraviti najsavremeniju aplikaciju za "Novi taksi". Taksi aplikacija će omogućiti "retro taksi, ali sa modernom tehnologijom", što je jedan od slogana novoformiranog udruženja.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista
Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista
Milorad Đokić
Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista
Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista
Vuk Guberinić
Milorad Đokić
Vuk Guberinić
Vuk Guberinić
Milorad Đokić
Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista
Zajednička konferencija za medije CarGo-a i predstavnika taksista
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj