Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Zdraviću dozvoljeno da izveštava sa Skupštine Aleksandrovca, odustao od štrajka glađu

Izvor: UNS, 12.08.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

Novinaru lista „Rasina pres“ Gvozdenu Zdraviću danas je dozvoljeno da izveštava sa sednice Skupštine opštine (SO) Aleksandrovac, što mu je godinama unazad bilo zabranjeno.

Zdravić je UNS-u rekao da je sednica prekinuta kad je predsednik SO Toma Savković rekao da treba se potvrdi ili opozove odluka kojom se Zdraviću zabranjuje prisustvo, nakon čega su 39 odbornika koalicije DS – GG „Pokret za Župu – Jugoslav Stajkovac“ napustili salu.

Sednica se nije održala jer je Skupština ostala bez kvoruma, a u sali su ostali odbornici SNS-a, SPS-a, DSS-a i DVERI, rekao je UNS-u Zdravić.

Zdravić je juče obavestio javnost da će, ukoliko mu bude zabranjeno da izveštava sa sednice Skupštine Aleksandrovca, započeti štrajk glađu ispred zgrade Opštinske uprave, jer ga opštinska vlast „fizički i verbalno napada i ponižava”.

U pismu je Zdravić uputio molbu Udruženju novinara Srbije, Nezavisnom udruženju novinara Srbije, šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da mu pomognu, da bez diskriminacije, radi novinarski posao.

Podsetimo, predsednik Skupštine opštine Aleksandrovac pre svakog zasedanja Skupštine opštine donosi odluku da Zdraviću zabrani izveštavanje sa sednice sa obrazloženjem da je „nedostojan“, zbog čega je UNS svaki put protestovao.

U obrazloženju odluka koje potpisuje Toma Savković, a u koje je UNS imao uvid, stoji da je Zdravić „nedostojan da prisustvuje sednici Skupštine“, zbog “neobjektivnog informisanja, stalnih napada i pogrdnih tekstova na račun najužeg opštinskog rukovodstva u listu ‘Rasina Pres’”.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.